Magyar Opera

Opera 9 beta - magyar nyelvi fájl

Elkészült az Opera 9 beta első publikus magyar fordítása, amely mostantól tesztelhető. A fordítással kapcsolatban minden megjegyzést, javaslatot, hozzászólást szívesen látok. Az új telepítő fordítása még nem tesztelhető, de már az is elkészült.

A nyelvi fájlokat Windows és Linux alatt lehet kipróbálni, a fordítással kapcsolatos megjegyzéseket ide várom. A megfelelő nyelvi fájlt elég bemásolni az Opera mappájába, majd kiválasztani a magyar nyelvet a beállítások alatt.

Opera 9 beta

Opera 9 beta

Több előzetes után megjelent az Opera 9 első beta verziója, így a böngésző már közel került a végleges változathoz. A beta verzió stabilabb, mint az eddigi előzetes verziók, és a felülete már egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset fog változni a végleges változathoz. A fordítás nagy része elkészült, hamarosan megjelenik egy tesztelhető magyar nyelvi fájl is.

Az Opera 9 több újdonságot is tartalmaz a 8-as verzióhoz képest:

  • Widgetek - ezek kisméretű webalkalmazások, amelyek a böngészőn kívül futnak, mintha hagyományos programok lennének, és hasznos vagy szórakoztató feladatokat láthatnak el. Ha ki akarod próbálni a widgeteket, nyomd meg az F6 gombot a Widgetek fület a képernyő felső részén.
  • Bittorrent - a népszerű protokoll beépült a böngészőbe, így ha találsz egy torrent fájlt, elég egy-két kattintás a tartalom letöltéséhez.
  • Tartalom zárolása - néhány kattintással letilthatod a zavaró képeket és tartalmakat a weblapokon, egyszerűen és gyorsan.
  • Gazdag szövegszerkesztés - az Opera mostantól jóval több webes szövegszerkesztőt támogat
  • Keresőmotorok - ha nem találod a kedvenc keresődet az Operában, mostantól egyszerűen beleteheted, nincs szükség többé ini fájlok szerkesztésére.
  • Fülek előnézete - a megnyitott lapok kicsinyített képe segít eligazodni a fülek között.
  • Oldalspecifikus beállítások - Minden oldalhoz külön adhatod meg a beállításokat, ha ez szükséges.

Mivel ez nem egy végleges verzió, ezért a telepítése a stabil Operára nem ajánlott, csak megfelelő biztonsági mentés esetén. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy az Opera 9 átalakítja a profil és a levelezés szerkezetét, így már nem lehet visszaállni a régebbi verzióra.

süti beállítások módosítása