Magyar Opera

Még egy Opera 9.10 előzetes (b8660)...

Megérkezett a legfrissebb előzetes, tehát még közelebb jutottunk a 9.10-es verzió végleges változatához. Jelenleg már a 8660-as build-nél járunk. Lássuk, mit ügyködtek a szoftver fejlesztői az utóbbi egy hétben:

  • a Windows Media Player beépülője már megfelelően működik akkor is, ha a Java le van tiltva
  • a böngésző már nem "akad ki" bizonyos oldalak megnyitásakor
  • a hiba, ami miatt egyes Linux rendszereken bizonyos lebegőpontos számokat a böngésző egészként kezelt, ki lett javítva (eddig ez CSS és szkript hibákat okozhatott egyes esetekben)
  • további javítások a csalás elleni védelemben (például már nem fagy visszajelzés küldésekor)
  • memóriaszivárgással, illetve fagyásokkal kapcsolatos hibák javítása
  • a wand.dat fájl (a Mágus jelszavakat tároló fájl) formátuma megváltozott!

FIGYELEM! Mivel az új verzió változást hozott a wand.dat fájlban, a készítők a következőket javasolják. Amennyiben a korábbi verzió frissítése mellett döntünk, a későbbiek során ne kíséreljük meg visszaállítani a korábbi verziót, mert elveszhetnek a Mágusban tárolt információk. A frissítés során is megsérülhetnek az adatok. Éppen ezért lehetőség szerint a frissítés előtt készítsünk a wand.dat fájlról egy biztonsági másolatot a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében! (nálam egyelőre a frissítés után is minden rendben)

A fejlesztők megemlékeznek a napokban kiderült, csalással kapcsolatos biztonsági hibáról, amely többek között a Firefox böngészőt is érinti. Véleményük szerint az Opera nem fenyegetett közvetlenül, és a legfrissebb előzetessel még kevésbé sebezhető.

Kapcsolódó linkek:

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr9818898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Opera10 · http://www.bartosslajos.atw.hu/ 2006.11.26. 20:54:17

Háát, nekem a frissités után az első alkalommal bezárás után kifagyott, de azóta egyszer sem.
süti beállítások módosítása