Magyar Opera

Opera 9.02 RC1

Pénteken ugyan elmaradt a szokásos előzetes verzió (helyette az egyik fejlesztő búcsúlevelét olvashattuk), de ma már pótolták ezt a hiányosságot. Az új verzió egy Release Candidate, ami azt jelenti, hogy ha nem találnak benne több komolyabb hibát, akkor ez lesz a végleges 9.02-es verzió. A fejlesztők külön kiemelték, hogy az olyan hibákat, amelyek a régebbi verziókban még nem jelentkeztek, feltétlenül jelezzük a hozzászólásokban [regression] jelöléssel.

Az új előzetes máris javítja a mai napon a Secunia oldalán publikált biztonsági hibát, amely az Operán kívül több nagyobb böngészőt is érintett. A hiba az OpenSSL protokoll kezelésével kapcsolatos.

A fontosabb változások a legutóbbi előzeteshez képest a következők:

  • a live.com oldala újra működik
  • újra megjelenik egy hírcsatonánál a feliratkozást megerősítő ablak
  • a könyvjelzők beállításai újra elérhetőek
  • újra működik a helyesírás-ellenőrző a Gmail-ben
  • A Yahoo Mail beta mostantól jobban működik
  • javították a YouTube videók megjelenését
  • selectNodes és selectSingleNode támogatása
  • működik a másolás és beillesztés Gmail alatt (Unix)
  • Működik a Shubert's PDF beépülő (Mac)

Letöltés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr4814882

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: tentar fazer isso 2018.02.10. 22:58:00

Gyors és különleges krumplilevesek - B1 gasztro

Trackback: Blog Bruno Rodrigues 2018.01.26. 02:32:52

És nem szégyellte beletolni az arcunkba - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pimpalaputty 2006.09.18. 21:09:47

volt szó az opera6.ini tisztításról... kíváncsi lennék,hogy mekkora egy tisztított,de konfigurált file. mert az enyém: 23530 B
egy friss,meg ennek a töredéke. pedig úgy emlékszem,hogy a 9est tisztán raktam fel.

másik kérdésem,hogy ez a tisztogatás mennyire szükségszerű, monjuk 9.00-9.01-9.02 között? az világos,hogy mondjuk 8.52->9.02 között kötelező,de a "napi" frissítéskor is szükséges? változtatnak annyit a beállítások struktúráján?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.09.18. 21:20:45

Szerintem akkor érdemes tisztogatni, ha valami már nem működik nálad rendesen, de másnál igen. Az opera6.ini-ben egyébként minden olyan módosítás bekerül, amit a beállításokban csinálsz, ezért gyarapszik idővel. A kisléptékű verzióváltásoknál nem igazán kell számítani drasztikus változásra az opera6.ini szerkezetében :)

Komolyabb gondot mostanában csak az Opera9 előzetes verziói okoztak, mert akkoriban gyakran, szinte hetente adtak hozzá és töröltek ki új funkciókat. Ez komolyan bezavart, de mostanában nincsenek komolyabb változások.
süti beállítások módosítása