Magyar Opera

Újabb fejlesztői blogok az Operánál

Az Opera egy újabb blogot indított útnak, amelyben az Operához kapcsolódó weblapok, többek között a MyOpera szerkesztői tudósítanak majd az aktuális fejleményekről. Pár napja egy másik blog is indult az Opera Minivel kapcsolatos eseményekkel.

Az Opera az elmúlt évben teljesen ráharapott a blogokra. Éppen egy évvel ezelőtt indult el pár zökkenő után a megújult MyOpera oldal, ahol központi helyet kaptak a blogok, mára már több olyan blog is van rajta, amelyeknek nem sok közük van magához az Operához. Az Opera 9 fejlesztése alatt pedig sorra indultak a különböző belső blogok, melyekkel sokkal könnyebben követhető nyomon a bönggésző élete, mint régebben, a fórumokat böngészve, ráadásul direkt kapcsolatot létesít a felhasználók és a fejlesztők között.

Az új blogok kapcsán lassan elérkezett az ideje annak is, hogy felsoroljuk az összes belső Opera blogot, amelyek az elmúlt évben indultak:

  • Desktop Team blog: ezen a blogon a heti előzetes verziókat teszik közzé, elsősorban tesztelési céllal. Az Opera 9 megjelenése után kissé megcsappant az előzetesek gyakorisága, de a következő heti előzetes már most péntekre várható.
  • Opera Widgets blog: ez a blog főként a widgetekkel kapcsolatos játékokkal foglalkozik, így azoknak lehet érdekes, akik már készítettek, vagy később készítenének widgeteket.
  • Opera Labs blog: ezen a blogon új technológiákat és termékeket mutatnak be az Operával kapcsolatban, bár az utóbbi időben kicsit elhanyagolták a frissítését.
  • Opera Platform blog: a mobil alkalmazásokhoz kapcsolódó Opera Platformmal foglalkozik.
  • Opera Web Applications blog: hasonló az előbbihez, csak tágabb tartalommal: Opera Platform, widgetek, AJAX, Web 2.0, stb.
  • Opera Competitions: itt jelennek meg a legújabb játékok, versenyek az Operával kapcsolatban. Mostanában főleg a widgetek és az Opera Mini van középpontban.
  • My Opera blog: a My Opera és az Opera.com oldalakkal kapcsolatos, főleg technikai blog.
  • Opera Community blog: kirakatblog a My Opera oldalán, ahol értesülhetsz az aktuális eseményekről és a hét bloggeréről
  • Opera Mini blog: egy új blog az Opera Minivel kapcsolatos aktuális hírekkel.

(Opera Watch)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr5914348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása