Magyar Opera

bbCode menü Operához

A bbCode egy olyan leíró nyelv, melyet főleg különböző fórumokon a hozzászólások formázására használnak. Technikailag a HTML forráskódhoz hasonlít leginkább, csak itt szögletes zárójelekbe kell tenni a parancsokat. Manapság sok webes szerkesztőben már WYSIWYG szerkesztő van, ahol a különböző formázások eredményét azonnal látni lehet, ezek egy részét már az Opera 9 is támogatja.

Ha szükséged van a bbCode-ra egy szerkesztőben, akkor a használatát nagyban megkönnyítheti az alábbi magyar nyelvű menübeállítás az Operához, amely kiegészíti a szerkesztőkben a környezeti menüt egy bbCode menüvel. A menü telepítéséhez egyszerűen kattints az alábbi linkre, fogadd el az ismeretlen forrást, majd a menü végleges elfogadása előtt ki is próbálhatod a működését. Ha bármikor vissza akarod állítani a régi menüt, akkor a Beállítások > Haladó > Eszköztárak > Menübeállítás alatt válaszd ki az Opera Standard menüt.

bbCode menü telepítése

A bbCode formázást a jegyzetek segítségével is meg lehet oldani, bár van néhány hiányossága (a menüvel ellentétben nem kezeli a kijelölt szöveget és a vágólapot). Ennek a módszernek az előnye, hogy nem kell módosítani a menüt (a módosított menü problémákat okozhat a frissítések telepítésekor, mivel az esetleges új menüpontok így nem látszanak). Ehhez csak annyit kell tenned, hogy készítesz egy új bbCode mappát a Jegyzetek alatt, majd ebben sorban felveszed az összes kódot, mint különálló jegyzetet. Ezután a megfelelő szerkesztőben a környezeti menüből kiválasztod a Jegyzet beszúrása pontot, ott a bbCode mappát, majd a megfelelő kódot. A legfontosabb kódokat a bbCode Wikipédia cikkben megtalálod.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr6813915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cousin333 2006.08.28. 13:09:19

Ha jól értelmezem, akkor ez azt csinálja, hogy egy szövegmezőben (pl egy hozzászólás, mint ez is) jobbclikelve megjelenít egy bbCode menüt, amit megnyitva kiválaszthatjuk a megfelelő szögletes zárójel párokat, és beilleszthetjük azokat.

Ha így van, akkor ezt egy egyszerű, ezeket a jeleket tároló jegyzet-mappa létrehozásával is elérhetjük, hiszen szövegmezőkbe beszúrhatunk jegyzeteket. Én ezt csináltam, amíg a Prohardveren nem voltak ehhez külön gombok.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.08.28. 13:25:57

Persze, ezt csinálja. De ha működik az auto menü, akkor egyrészt hamarabb elkészül, másrészt kezeli a vágólapot és a kijelölést is (pl. url-nél tud olyat, hogy a vágólapról veszi a linket, és a kijelölés lesz a link szövege).

pimpalaputty 2006.08.28. 15:51:24

van most mód arra hogy feltelepítsem?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.08.28. 16:00:21

Ha minden igaz, már működik a link rendesen...

opera10 · http://bartosslajos.atw.hu 2007.01.01. 22:23:03

Nem működik a belinkel BBcode menü telepités!

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.01.02. 09:56:53

Megszűnt a tárhelyem a szolgáltatónál, igyekszem pótolni a hiányzó fájlokat... Más postokban is vannak most gondok emiatt.

millertrash 2007.05.04. 11:42:40

még mindig semmi? :(

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.05.04. 15:29:02

Kellene valami tárhely, amire egyrészt számíthatok, másrészt lehet állítani htaccess-t is. Abban tudom megadni, hogy ez nem egy normál ini fájl, hanem egy Opera menü. Megpróbálom a MyOperán ...

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.05.04. 15:50:22

No, feltettem a MyOperára, egyszer működött, aztán minden fájl eltűnt róla, köztük ez is. Később lehet megkerül, de azért jobb volna valami megbízhatóbb tárhely...

Lali_ 2007.05.04. 16:12:45

Próbáltad az extra.hu-t? 1GB Tárhely + nincs reklám csik, meg hasonlók.
Nekem nagyon bejött, ja és eddig én nekem még mindig elérhető volt.
Csak an egy olyan kitétel,(mint szinte az összesnél) hogy minden cuccnak elérhetőnek kell lennie amit feltöltesz, de ez nem különösebben nehéz, mert feldobsz egy PHP scriptet, ami kilistázza a tartalmat és akkor aztán minden elérhető..

törölt-felhasználó (törölt) 2008.07.18. 12:08:11

Linket minden gond nélkül h t t p://-vel az elején. (Azért van szóköz a betűk közt, mert különben beszúrná ezt is és nem látszana.
A BBCode-ok nem használhatók Blog.hu-n, túl megerőltető lenne azoknak, akik fejlesztik a blogmotort... :/
süti beállítások módosítása