Magyar Opera

Telefonálni is lehet majd az új Operával

Az Opera soron következő verziója ismét egy újabb hasznos funkcióval gyarapodhat, tovább bővítve az internethez kapcsolódó szolgáltatásokat a böngészőben. Az új funkció a Skype-hoz hasonló telefonálást tesz majd lehetővé az Opera asztali és mobilokra szánt változatában, amellyel vezetékes és mobil számokat hívhatunk majd, akár ingyen is.

A telefonáláshoz szükséges VoIP technológiát valószínűleg a Jajah szolgáltatja majd, amely némileg eltér a Skype-hoz hasonló webes telefonoktól. A Jajah használatához jelenleg nem szükséges semmilyen szoftvert telepíteni, sőt mikrofon sem kell, mivel a saját telefonunkat használhatjuk a beszégetésre. A hívás indítása előtt a Jajah rendszere felhívja a telefonunkat, és csak ezután indítja a valódi hívást. Hogy az Operába hogyan kerül bele ez a technológia, az egyelőre még kérdéses.

A hírek szerint a funkció az Opera Mobile és az Opera Mini második verziójába is belekerül, így elképzelhető, hogy az Operát használva olcsóbban vagy akár ingyen lehet majd telefonálni a mobilról is (leszámítva persze az internetkapcsolat díját).

Frissítés: Az Opera bejelentése alapján a Jajah csak az Opera Mobile és az Opera Mini új verzióiba kerül bele. Az Opera 9 egy widgeten keresztül támogatja majd a webes telefonálást.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr958364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penge · http://pengemester.try.hu 2006.05.27. 23:31:54

Ez nagyon szép lenne, csak sajna a magyar mobilszolgáltatók nem fogják ezt szó nélkül tűrni, hogy ingyenes legyen. Lásd, egyetlen ingyen SMS oldal nincs már a neten, ha van is, szűnnek meg sorban...
süti beállítások módosítása