Magyar Opera

Rövid parancsok

Az Operában minden billetyűparancsot könnyen be lehet állítani, viszont nem csak Operán belüli műveleteket lehet hozzájuk rendelni. A parancsokkal elindíthatsz már programokat, meg lehet nyitni fájlokat vagy mappákat is.

Az Opera parancsait a Beállítások > Haladó > Billentyűparancsok alatt lehet megnézni és szerkeszteni. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de nem az. Először is készíts egy másolatot a jelenlegi parancsokról a Másolat gombbal (a billentyűparancsok az ablak alsó részén vannak), majd jelöld ki az új beállítást, és nyomd meg a Szerkesztést. Ha később vissza akarsz állni az előző beállításra, csak jelöld ki a régit.

Most pedig lássuk a parancsokat. Először például írjuk át a * gombot, hogy nyissa meg a számológépet. Ehhez írd be a felső keresőbe a *-ot, ez megmutatja a gombhoz tartozó jelenlegi parancsot. Alapesetben ez egy Zoom to, 100 lesz. Mivel a is 6-os ugyanezt csinálja (visszaállítja a normál nagyítást), így ezt nyugodtan átírhatjuk. Kattints duplán a parancs szövegére, és írd át arra, hogy Execute program, "calc.exe". Zárd be az összes ablakot, és nyomd meg a *-ot, már kell is működjön.

Billentyűparancs megadása

Természetesen nem kell feltétlenül egy régi parancsot átírni, vehetsz fel újakat is. Ugyancsak nem fontos, hogy egy gombnyomásból álljon a parancs, megadhatsz egy egész sort is, amit végig kell írni, hogy aktiválódjon, így könnyen megjegyezhető parancsokat készíthetsz magadnak. Egy új parancshoz nyomd meg az Új gombot, és hasonlóan töltsd ki, mint az előbb.

A parancsoknak adhatsz meg paramétereket is, például a %u befűzi az aktuális weblap címét, a /clippaste pedig a vágólap tartalmát.

Végezetül néhány egyszerű példa külső parancsokra:

* Execute program, "calc.exe"
T D Execute program, "C:\My Documents\Todo.txt"
I E Execute program, "iexplore", "%u"
M D Execute program, "C:\My Documents\"
I V Execute program, "C:\Program Files\IrfanView\i_view32.exe", "/clippaste"

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr775581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nega · http://negalap.atw.hu 2006.03.11. 17:28:59

Ez tetszik. Módosítás OK.
De valamiért újat nem tudok létrehozni. :(
(UHU Linux 1.2, Opera 8.5 1358)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.03.11. 23:46:25

Valamelyik kategóriát ki kell válaszd, hogy létre tudj hozni egy új bejegyzést.

Amúgy Uhu alatt mit csinált a calc.exe? ;)
süti beállítások módosítása