Magyar Opera

Opera háttérképek

Opera háttérkép

A MyOpera oldalára egyre több, felhasználók által készített háttérkép kerül, és már elég sok jó kép van fent. A képeket böngészve viszont mindenképpen feltűnik, hogy mennyire gyenge az Opera logója: a legtöbb képen az egyetlen oda nem illő elem éppen az Opera logó.

A Firefox ebből a szempontból többszörösen lekörözte az Operát, és a sikerében a kiterjesztések mellett jelentős szerepe volt a cool faktornak, ami az Operából szinte teljes mértékben hiányzik. A firefox valójában vörös pandát vagy macskamedvét jelent, mégsem őt használták a logóban, hanem a szó szerint értendő tűzrókát. Nem próbálták belekeverni sem a Mozilla vagy a Netscape jelét, sem a saját régi főnixmadarukat. És bejött.

Az Opera is próbálkozott már kabalaállat bevezetésével, de végül is felhagytak vele. A jelölt a sarki lunda (angolul puffin) volt, és a nagy vörös O betűből dugta ki a fejét a képeken. Ez nem jött be. Az Opera 9 már nagyon rászorulna egy kis újításra, reméljük ezen a téren is lesz benne változás.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr935455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KingFisher 2006.03.10. 14:32:02

Szerintem a 3D-s O árnyékolva igen elegáns. Tényleg, arról lehet tudni valamit, miért pont Opera lett a böngésző neve?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.03.10. 14:32:33

Nincs semmi bajom az O-val, csak ezt nem lehet felhasználni a népszerűsítésre, és nincs semmi egyéb, amit viszont lehetne.

A név eredetéről nem tudok, csak annyit, hogy eredetileg Multitorg Operának hívták. De utánanézek, vagy megkérdezem.

kgyt 2006.03.10. 14:33:13

Szerintem vannak elég szép próbálkozások is...
Lars Kleinschmidt is készített egy kellemeset
my.opera.com/larskl/about/
opera-info.de/forum/images/avatars/avatar-351.png
süti beállítások módosítása