Magyar Opera

Opera Mini világszerte elérhető

Opera Mini

Az Opera Mini vadonatúj, 1.2-es verziója mostantól hivatalosan is elérhető az egész világon, továbbra is ingyenesen. A fenti hivatalos weblapon több letöltési mód között is választhatsz: azonnal letöltheted ingyen, vagy egy SMS küldése után a válaszban kapott hivatkozásról. Természetesen inkább az első módszer javasolt: nyisd meg a telefon beépített böngészőjével a http://mini.opera.com/ címet, és töltsd le az Opera Minit.

Ha problémáid vannak a letöltéssel, próbáld meg újra ezen az oldalon is, ahol minden támogatott telefontípus fel van sorolva a hozzájuk tartozó leírással.

Az Opera Mini az Opera új mobil böngészője, amely szinte bármilyen Java támogatású telefonon működik. A böngésző eltér a hagyományos webböngészőktől, mivel jelentős mértékben optimalizálva van a gyenge erőforrásokkal rendelkező telefonokhoz. A weblapok először egy központi szerverre töltődnek le, ahol jelentős átalakuláson mennek át. A képek mérete lecsökken, a fölösleges részek törlődnek, az oldal pedig úgy változik meg, hogy ráférjen a telefon képernyőjére is. Ezzel a módszerrel a weblapok mérete 80%-kal lesz kevesebb, így a böngészés egyrészt gyorsabb, másrészt olcsóbb, mivel a telefon kevesebb adatot tölt le. Ráadásul szinte a teljes internet hozzáférhetővé válik a telefonon is.

Az Opera Mini használata teljesen ingyenes, fizetni csak a szolgáltató felé kell a forgalom vagy az idő függvényében.

Az új verzió magyar fordítása is hamarosan megjelenik, nem sokkal az Opera első lépcsős nyelvi változatai után. Rövid tesztelést követően, néhány héten belül magyarul is elérhető lesz az Opera Mini.

Frissítés: az Opera Mini már magyarul is elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr884743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kgyt 2006.03.10. 14:01:53

Érdemes ezt is megemlíteni:
Magyar Opera Mini Fórum
my.opera.com/magyar/forums/topic.dml?id=112505
süti beállítások módosítása