Magyar Opera

Opera 8 Preview 5

Megjelent az Opera 8 Preview 5 verziója, mely egy újabb előzetes verzió (legutóbb az Opera 7.60 volt előzetes verzióban). Az új Opera csak az IMAP hozzáférés újabb verzióját tartalmazza, mely még jelenleg fejlesztés alatt van, és olyan hibákat is tartalmazhat, mely a levelezés elvesztéséhez vezethez. Az előzetes verzió telepítése csak azoknak ajánlott, akik az IMAP hozzáférést kizárólag tesztelésre fogják használni. A felmerülő hibákat az Opera fórumon lehet bejelenteni.

Figyelem! Ez nem egy beta verzió, a telepítése így általános célokra semmiképp nem ajánlott.

Opera 8 beta 2: Billentyű-kombináció változások

Az Opera 8 beta 2 néhány népszerű parancsa megváltozott, érdemes ezeket megjegyezeni, és átszokni az új kombinációkra. A változások két okból történtek: egyrészt volt néhány veszélyes billentyű, melyek lényegesen megváltoztatták az oldal megjelenését, és egy véletlen gombnyomás után nehéz volt kideríteni, hogy mi okozta a változást. A másik ok pedig az volt, hogy megpróbálták egységesíteni a billentyű-kombinációkat a különböző platformokon.

A fontosabb változások a parancsokban:

  • Shift+P nyomtatási előnézet (a P helyett)
  • Shift+I képek megjelenése (a G helyett)
  • Shift+G megjelenési módok (a Ctrl+G helyett)
  • Ctrl+G következő keresése (a megjelenési mód állítása helyett)
  • Ctrl+F11 illeszkedés (a menü kikapcsolása helyett)
  • Ctrl+U egy sor törlése egy űrlapon

Ha mégis a régi kombinációkat szeretnéd megtartani, akkor másold vissza a régi standard_keyboard.ini fájlt a backup mappából.

Kizárják a csalókat az Operából

Az index cikke az Operáról:

A hamarosan megjelenő Opera 8 böngésző próbaváltozata kijelzi annak a cégnek az adatait, amely az éppen megtekintett weboldalt bejegyezte. A szájt biztonságát egy ikon jelzi, és a címsorra kattintva jelennek meg a plusz információk, amelyek segítségével az internetező eldöntheti, hogy megbízik-e az adott weboldalban. Az Opera fejlesztői szerint ezzel elkerülhető, hogy a csalók eredetinek látszó weboldalak segítségével megszerezzék az internetezők személyes adatait, hitelkártyaszámát. A legnagyobb gondot az Opera által is használt International Domain Name szabvány okozza, amely webcímekben nemzetközi - többek között ékezetes - karakterek megjelenésést is támogatja, és a csalók többbnyire ezekkel próbálják megtéveszteni a netezőket.
süti beállítások módosítása