Magyar Opera

IE specifikus tartalmak kezelése Operában - Neptune plugin

Sokszor kerülünk böngészés közben olyan oldalakra, amelyek csak Internet Explorerrel tölthetők le. Ezen oldalak hozzáférését biztosítja nem IE alapú böngészőkben a MeadCo's Neptune plugin. Ez a Netscape kompatibilis plugin biztosítja, hogy az Internet Explorer specifikus DHTML tartalmakat és ActiveX kontrollokat más böngészők is kezelni tudják. Természetesen ezzel magunkra vesszük az ezen kontrollokkal együtt járó kockázatokat. Kiiktatni a Beépülők engedélyezése menüponttal, vagy a plugin könyvtárban megjelenő NPMEADAX.DLL fájl semlegesítésével lehet.

MSN és Opera

Az MSN újra blokkolja az Operát. Ha az MSN Health oldalon indítunk egy keresést Operában, soha nem fog találni egyetlen eredményt sem. Ugyanez Firefoxban vagy Internet Explorerben gond nélkül működik.

Ha az Opera azonosítóját meghamisítjuk (pl. a Proxomitron segítségével), akkor az oldal Operában is működik. Hasonlóan, ha a Firefox vagy Internet Explorer azonosítóját hamisítjuk meg Operára, akkor azokban sem kapunk találatot.

Természetesen lehet panaszkodni az MSN-nek (meglepő, hogy a visszajelzés oldal ugyancsak nem működik Operával??)

Böngészők sebességének összehasonlítása

A böngészőháború újra fellendült, és a böngészők már több fronton is összemérhetik erejüket: biztonság, szabványkövetés, szolgáltatások és sebesség. Ebből az átlag felhasználó számára az egyik legfontosabb a sebesség.

Sok felhasználó és szervezet próbálja a böngészőjét a leggyorsabbnak beállítani. Az Opera állítólag a világ leggyorsabb böngészője, míg a Firefox a készítők szerint gyorsabb böngészést tesz lehetővé. A Safari gyorsabban tölti be az oldalakat bármilyen Mac böngészőnél.

A HowToCeate többféle sebességtesztet is lefuttatott Windows, Linux és Mac rendszereken. Az Opera 8 figyelemre méltó helyezést ért el az eredményekben.

bbCode kiegészítés Operához

A bbCode telepítése után, kibővül a jobb egér gomb lenyomására megjelenő környezeti menü. Segítségével könnyen formázhatóak a fórumokba írt válaszaink, nem kell fejből tudni a bb kódokat, használja a vágólap aktuális tartalmát és szinte ugyanazt nyújtja, mint a Firefoxos BBCODE kiterjesztés.

Telepítése egyszerű, csak a következő linkre kell kattintani az Operánkkal, majd az igenre: menu.ini.

bbCode oldala es fóruma:

Frissítés: elérhető egy újabb bbCode menü is Operához.

süti beállítások módosítása