Magyar Opera

Opera Mini Magyarországon

Az Opera Mini mostantól Magyarországon is elérhető a Pannon GSM hálózatában, a Pannon WAP-on. Jelenleg csak az angol változat érhető el, de várható a magyar verzió megjelenése is. Bár az Opera Minit eddig is sokan használták Magyarországon, mostantól már hivatalosan is jelen lesz, remélhetőleg magyar nyelven, magyar súgóval és támogatással.

Az Opera Mini az Opera egy speciális, Java alapú böngészője, amely gyengébb képességű mobiltelefonokra lett tervezve. Az Opera Mini a legtöbb Java alapú telefonon képes működni. A mini böngésző egy Opera szerverhez kapcsolódik, és ezen keresztül tölti le a weboldalakat. A szerver már előre elvégzi a weblap betöltését és elrendezését, lekicsinyíti a képeket, tömöríti az oldalt, lefuttatja a szkripteket, így a böngésző már csak egy kisméretű, átalakított oldalt kap meg. Ezáltal jóval kevesebb adatot kell letöltenie (így gyorsabb lesz), és a weblapok is olvasható formában jelennek meg a telefonon. Fontos megjegyezni, hogy az Opera Minivel szinte a teljes Internet használható, nem csak a Wap-os lapok.

Az Opera Mini eddig az északi országokban és Németországban volt elérhető. A magyarországi nyitásról egyelőre kevés információ van, így ha valaki többet tud erről a szolgáltatásról, jelentkezzen. A témához angolul is hozzá lehet szólni a hivatalos fórumon.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr204748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moltam 2006.03.10. 13:57:22

hello
tök jó az oprea mobilra
már próbáltam egy siemens c75 mobilon

Anonymous 2006.03.10. 13:57:52

Hy!

Pofás. Jobban meggyőzöt a mobil, mint pc/mac várzió, de nem müxik. Nemtudok vele nezezni. Odáig jut hogy processing, és fosok, hogy benyel minden pénzt a kártyáról. :S
Samsung SGH-E310
süti beállítások módosítása