Magyar Opera

Flashget Operában

Bár az Opera letöltéskezelője többnyire elegendő az egyszerűbb letöltésekhez, mivel képes folytatni a megszakadt letöltéseket, azonban lehetőség van külső alkalmazás használatára is. Egyik ilyen népszerű letöltéskezelő a Flashget. Mivel az Flashget alapvetően nem Operához készült, így a beillesztése nem annyira egyszerű, mint az Internet Explorer esetében.

A Flashget beépítéséhez a következő lépések szükségesek:

  1. Töltsd le és telepítsd fel a Flashget-et.
  2. Töltsd le a Flashget Opera beépülőjét.
  3. Lépj ki az Operából a beépülő telepítése előtt.
  4. Telepítsd fel a beépülőt. A telepítő nem mindig képes megtalálni automatikusan a helyes mappát, ezért válaszd ki kézzel az C:\Program Files\Opera\Program mappát célmappának (az útvonal a telepített Operától függően változhat).
  5. Indítsd el az Operát, és ellenőrizd a telepítést. Ha az opera:plugins lapon látsz egy FlashGet Click Catcher Plug-In (ZIP + EXE) részt, akkor sikerült a telepítés. Ha nem látsz ilyet, akkor próbáld megismételni a telepítést a Plugins mappába.
  6. Nyisd meg a Beállítások ablakot, majd a Haladó fülön a Letöltések részt. Ebben az ablakban először is töröld a jelölést Az Operához rendelt fájltípusok elrejtése bejegyzés előtt.
  7. A Gyorskeresés mezőbe írd be azt a kiterjesztést, amit Flashget-el szeretnél letölteni (többnyire ez a zip és az exe, de később is bővíthető a lista).
  8. A listában maradt bejegyzéseket jelöld ki egyenként, nyomd meg a Szerkesztés gombot, és ott jelöld ki a legalsó, Beépülő használata pontot, majd OK. Ezt meg kell ismételni minden fájltípusra. Ha ezután rákattintasz egy ilyen hivatkozásra, az Opera a Flashget-et fogja felhívni a letöltéshez.
  9. Több fájl letöltéséhez használd az Opera Hivatkozások paneljét, ahol egyszerre kijelölheted a szükséges letöltéseket (használd ott is a Gyorskeresést a lista szűkítésére).

Az Opera menüje is bővíthető a Flashget-el. Megpróbálok később egy ilyen módosított menüt feltenni ide, addig is ha valakinek van ilyenje, küldje el.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr224759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dwz 2006.03.10. 13:51:39

Karaj, ebben a zipben van menu az Operahoz, hogy le tudja szedni all file-t, vagy akarmit.

usite.hu/browser/OperaGet-1.23.zip

Puller 2007.07.05. 14:28:30

usite.hu/browser/OperaGet-1.23.zip
!!!!!!!!!!!Hibás a link!!!!!!!!!!!

megabalance 2007.07.10. 20:29:48

hm..
követtem a dolgot, de a "Szerkesztés gombot, és ott jelöld ki a legalsó, Beépülő használata pontot, majd OK. rész már nem ment, mert nem jelent me ilyesmi... help meeeeeeeee!!!

Penge™ (törölt) 2007.07.10. 21:05:26

Ez a cikk 2005-ben íródott. A 9-es Operába már alapból beépül a Flashget.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.07.16. 12:24:00

Szerintem most se épül be alapból, sőt a leírás elméletileg még jó kell legyen. Valószínűleg nem sikerült a telepítés, nézd meg a leírás 5. pontját, és ellenőrizd, hogy sikerült-e.

ezekiel 2007.08.15. 00:56:13

megabalance, próbáld meg úgy, hogy az eszközök/beállítások/letöltések résznél ha hozzá akarsz adni egy olyan file típust amit egyébként nem találsz a listában (én pl az .mkv vel jártam így) akkor a szerkesztésnél jelöld be a "Megnyitás más alkalmazással" -t és nyisd meg a flashget.exe -t C:\Program Files\FlashGet\flashget.exe attól függ hova telepítetted és tegyél pipát a "Webcím közvetlen küldése az alkalmazásnak" mellé, és OK.
ezek után nekem működött remélem neked is megy.

phoenix 2008.01.02. 08:24:48

Ez igaz, nálam is fent van a flashget és valahogy nem sikerült rávennem operába, hogy megjelenjen. :((

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2009.01.11. 05:19:13

Telepítettem a FlashGetet, mert a rókában buta a letöltés, de a FlashGet magától belemászott az Operába is. Átnéztem az opera:plugins-t, meg a plugins mappát is, de nincs bennük semmi FlashGetes dolog. A letöltések menürészt is átnéztem, de minden fájltípusra a párbeszédpanel megjelenítése van beállítva.
Szóval a kérdés az, hogy hogyan tudom kiszedni a helyi menüből a "letöltés FlashGettel" vackokat.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.01.11. 09:36:22

A Program Files-ban lévő default profilokból keress egy olyat, hogy menu.ini (NEM a saját profilodban, hanem a program files-ban), azt nyisd meg Wordpaddel és szerkeszd ki belőle a FlashGetre vonatkozó részt.
süti beállítások módosítása