Magyar Opera

Opera Mini

Az Opera bemutatta a böngészője legújabb változatát, az Opera Mini egyszerű telefonos webböngészőt, mely szinte bármelyik mobiltelefonon működőképes. Az Opera Mini az olyan telefonokra lett tervezve, melyek egyébként nem képesek webböngészőt futtatni, de rendelkeznek WAP kapcsolattal. Az új böngésző minden olyan telefonon fut, amely már képes Java alkalmazások futtatására (jelenleg több mint 700 millió ilyen telefon van a piacon).

Az Opera Mini a weblapok letöltése helyett egy távoli kiszolgálót használ a lapok feldolgozására, így már a tömörített lapot tölti le. Ez a megoldás különösen hasznos a kevés erőforrású, lassú kapcsolattal rendelkező telefonokon. Az Opera Mini a gyorsabb kapcsolat érdekében a gyorsítótárat, az előzményeket, a sütiket és a jelszavakat is a szolgáltó szerverén tárolja, amely viszont adatvédelmi problémákat vethet majd fel.

Az Opera Mini egyelőre csak Norvégiában érhető el, de a közeljövőre sokkal bővebb elérhetőséget terveznek. Az Opera Mini ingyen letölthető, és nem kell regisztációs díjat fizetni a használatáért (kivéve a szolgáltató felé fizetendő díjat a forgalom alapján).

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr974776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása