Magyar Opera

Bizonytalan a BitTorrent támogatás

Bár az Opera legújabb előzetes verziójában már szerepel a BitTorrent támogatás, még mindig nem biztos, hogy ez a végleges verzióba is bekerül. A My Opera oldalán közzétett kérdések arra utalnak, hogy az Opera egyelőre nem biztos a BitTorrent támogatottságában, mivel a technológia eddig főleg csak internetes fájlcserélő rendszerekhez kapcsolódott. Az illegális letöltések gyarapodása az Operán keresztül rossz fényt vethet a böngészőre, sőt akár még pereskedésekre is számíthatnak.

Pedig a BitTorrent módszere általánosságban nem különbözik a régi FTP és HTTP protokollok működésétől, melyeket ugyancsak lehetséges illegális tevékenységekre használni. Az Opera éppen ezért komolyan veszi a támogatást, és már egy külön BitTorrent oldalt is létrehozott a technológia bemutatására és a gyakoribb kérdések megválaszolására. A torrentek használata megkönnyíti az Opera új verzióinak letöltését is, mely így elvileg megakadályozza az Opera 8 megjelenésekor keletkezett "torlódást", amikor néhány óra alatt több százezren akarták egyszerre letölteni az amúgy kisméretű böngészőt. A BitTorrent használatával a sávszélesség szétoszlik a felhasználók között, így tehermentesítve a központi szervert.

Frissítés: az Opera 9 már támogatja a BitTorrent letöltéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr364793

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: instabuilder plugin free download 2018.03.18. 01:01:30

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vinczej 2006.03.10. 13:01:53

Azt hiszem, az Opera itt is vezető szerephez juthat, ha sikerül a BitTorrent jogi státuszát tisztáznia egyeztetések útján. Azzal, hogy a támogatás bekerült a 8.02TP1-be, lökést adhat a BT legális felhasználás jogi elismerésének.

mzoli 2006.03.10. 13:02:24

De szerintem ez is olyan mint amit már nem is tudom, hogy hol olvastam, hogy :"a kést is lehet krumpli pucolásra, és ember ölésre is használni". A BitTorrent támogatás is pont ilyen!
süti beállítások módosítása