Magyar Opera

Opera 8.01

Megjelent az Opera 8.01 végleges, hivatalos változata. Ez a verzió egyszer már kikerült az Opera ftp szervereire, de bizonyos hibák miatt nem vált hivatalossá, és további tesztelésre visszavonták. A végleges verzió most már minden nagyobb platformra elérhető, így ez lett az első hivatalos változat Macintosh alá a 8-as sorozatból.

Az új verzió több biztonsági hibát is javít, így mindenki számára ajánlott frissítés.

A fontosabb változások a következők:

  • több biztonsági hiba javítása
  • javítások a keresőkben (az új search.ini felülírja a régit)
  • javítások az Acid2 teszthez
  • új, Opera által felügyelt böngésző JavaScript bevezetése, mely a weblapok speciális hibáit javítja ki. Az Opera hetente letölti az ide kapcsolódó frissítéseket
  • be lehet importálni az elküldött leveleket
  • sok hibajavítás

Az új verzióhoz letölthető a magyar nyelvi fájl is. A letöltött fájlt másoljuk be az Opera főmappájába (általában C:\Program files\Opera, majd a Beállítások alatt válasszuk a Hungarian nyelvet. Ha csak ez az egy magyar nyelvi fájl van a mappában, akkor az Opera automatikusan kiválasztja, és alkalmazza.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr574800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrBubo 2006.03.10. 12:40:07

Még nem tettem fel de lenne egy kérdésem: Ebben a változatban meg lehet csinálni, hogy a letöltési ablak ne jelenjen meg automatikusan? Utoljára a 7.54ben volt jó, azóta nem müxik (nontroppo.org/tools/buttonmaker/)
pl képek mentésekor elég idegesitő, hogy a főablakban mindig aktiv lesz (miért nem elég neki az oldalsáv?)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.03.10. 12:40:55

Igen, a letöltés ablak nézet menüjében tudod ezt állítani (mindig előjöjjön, csak háttérben jöjjön elő, vagy soha ne jöjjön elő).

DrBubo 2006.03.10. 12:41:26

Jéé tényleg! Megtaláltam. Köszi! DrBubo
süti beállítások módosítása