Magyar Opera

Lassan indul az Opera?

Az Opera széleskörű beállításokkal rendelkezik, azonban egyes módosítások lelassíthatják az Opera indulását. Lássuk a leggyakoribb okokat és a lehetséges megoldásokat erre a problémára:

  • Túl nagy a global.dat fájl mérete a profilban (nagyobb mint 100Kb). Állítsuk be a Beállítások > Előzmények > Gyorsítótár > Látogatott címek értékét 500-ra, töröljük le az előzményeket. Le is törölhetjük ezt a fájlt, ha sérültnek tűnik.
  • Túl nagy a gyorsítótár mérete. Állítsuk a méretet kisebbre, vagy állítsuk be a Törlés kilépéskor elemet (így viszont elveszítjük a gyorsítótár tartalmát, tehát lassul a böngészés). Okozhatja a dcache4.url fájl sérülése is, ha a fenti módszer nem segít, töröljük le ezt a fájlt.
  • Túl sok betűkészlet van telepítve a rendszerben. Az Opera induláskor végignézi az összes nemzetközi betűtípust, így ez jelentősen megnövelheti a betöltési időt. Javasolt Betűkészlet-kezelő használata az ilyen esetekben.
  • A használt bőr (skin) nincs becsomagolva. Ha módosítani szerettünk volna az egyik Opera bőrön, és nem csomagoltuk vissza, az jelentősen lassítja az Opera indulását.
  • Túl sok beépülő van az Operában. Nyissuk meg az opera:plugins lapot, és nézzük meg, melyik beépülőkre van valóban szükség.

További trükkök olvashatók az Opera Wiki oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr494841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása