Magyar Opera

Opera windowsos mobilokra is

Az Index cikke:

A norvég szoftvergyártó másfél évvel ezelőtt még azt hangoztatta, hogy sohasem készít böngészőt a Microsoft mobiltelefonokra szánt operációs rendszerére, most azonban meggondolta magát. A cég képviselői szerint szokatlanul sokan kérték tőlük, hogy jelenjenek meg a mobilokon is, többek között három nagy mobilgyártó is. A Canalys piackutató cég szerint a Microsoft jelenleg négy százalékos részesedéssel rendelkezik a mobil operációs rendszerek piacán Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. A piac jelentős részét a Symbian operációs rendszer uralja.

A témáról bővebben az Opera oldalán lehet olvasni.

Most vedd meg az Operát!

Gondolkoztál már azon, hogy megveszed az Operát? Az Opera megéri a pénzét! Ha most rendeled meg a magyar fórumon, akár 5% kedvezményt is kaphatsz a teljes árból.

Az Opera ára jelenleg az árfolyamoktól függően kb. 8000-8500 Ft körül van. Ha megvásárolod az Operát, akkor eltűnnek a reklámok, és személyes segítséget kaphatsz az Opera csapatától. Egy licensz csak egy gépre érvényes, és egy operációs rendszerre (vagyis Linuxra és Windowsra két külön lincesz kell, és ha több gépen használod az Operát, akkor mindegyikre kell egy).

Egy licensz egy teljes verzióra vonatkozik, vagyis ha most megveszed, akkor az összes frissítés az Opera 7-hez ingyenes. Az eljövendő Opera 8-at újra meg kell venni, de aki már megvette az előző verziót, az olcsóbban tud frissíteni a következőre.

Bővebben az Opera vásárlása oldalon olvashatsz, vagy magyarul a fenti fórumon.

Frissítés: az Opera a 8.50-es verzió óta ingyenes.

Opera 7.60 preview 1

Megjelent az Opera 7.60 első előzetes változata. Még nem ajánlott a régi Operát felülírni az új verzióval, mivel ez még sok hibát tartalmazhat. Az új Opera ismét sok újdonságot fog bevezetni, ezeknek egy részét már ebben az előzetes verzióban is ki lehet próbálni.

Lássuk a változások listáját:

  • A GMail az új változattal sokkal jobban kell működjön, habár még mindig nem tökéletes, mivel a Google is ki kell javítson néhány hibát. A végleges Opera 7.60 verzióval már remélhetőleg jól fog menni a Google levelezője. A megfelelő működéshez az Operaként kell azonosítsuk a böngészőt.
  • Be lett vezetve a TLS 1.1 a titkosított oldalak kezeléséhez. Ha ezzel problémák lennének a TLS hibák oldalon utána lehet nézni, és a hibákat jelenteni.
  • Új induló opciók: az Operát ezentúl lehet indítani csak böngésző módban vagy teljes internetes készlettel (vagyis levelezővel, csevegővel). Az Opera kinézetét is minimalizálhatjuk az első beállításkor.
  • Hangvezérlés: az Opera telepítőjének méretéből már látszik, hogy egy jelentős újdonság került bele. Windows 2000 és XP alatt lehetőség van az IBM új hangvezérelt technológiáját kipróbálni az Operában. Ehhez jelöljünk ki egy angol nyelvű szöveget, nyomjuk le a Scroll Lock gombot, és közben mondjuk az a mikrofonba, hogy Speak. Meglátogathatjuk az IBM bemutató oldalát vagy az Opera oldalát.
  • Az oldalak betöltésekor vagy a levelezés közben jelentkező hibák ezentúl nem felugró ablakokban jelennek meg, hanem egy új hibalap formájában (mintha egy weboldal lenne). Így nem kell megszakítani a böngészést azért, hogy egy másik oldal hibájával foglalkozzunk.
  • Bekerült a böngészőbe a telefonokból és PDA-kból ismert MSR technológia is. Ez a képernyő vagy az ablak méretéhez igazítja az oldalt úgy, hogy az alsó görgetősávot ne kelljen használni. Ez a kisképernyős készülékekhez lett tervezve, de hasznosnak bizonyul az asztali számítógépeknél is. Az aktiválásához válasszuk ki a View > Fit to width parancsot.

A fontosabb változásokról részletesebben is lehet olvasni az Opera oldalán.

süti beállítások módosítása