Magyar Opera

Sebezhetőség Operában

Az Internet Exolorerben nemrég talált 6 éves hiba sok más böngészőt is érint, többek között az Operát is. A teljes cikk a PCFórum oldalán olvasható.

[...] az évek óta jelenlévő, ám mindeddig a nyilvánosság számára ismeretlen sebezhetőség lényege, hogy a böngészők nem akadályozzák meg, hogy weblapok tetszőleges tartalmat töltsenek egy nem általuk megnyitott keretbe (frame). Ezt a hiányosságot rosszindulatú weblapok tulajdonosai arra használhatják fel, hogy saját oldalukat egy másik, éppen nyitva lévő, megbízható weboldal részeként tüntessék fel, és ilyen módon bizalmas információkhoz jussanak.

A sebezhetőséget a Secunia oldalán ki lehet próbálni.

Szövetség

A böngészők összefogása folytatódik a web szabványosítása érdekében:

A Mozilla Alapítvány, az Opera, az Apple, a Macromedia és a Sun a mai nap egy új böngésző plugin interfész közös kifejlesztését és támogatását jelentették be sajtóközleményeikben. Az új elképzelés szerint megvalósított interfésztől azt várják, hogy a webfejlesztők számára még gazdagabb tartalmak készítését teszi lehetővé, segíti az innovációt és a szabványok terjedését. Az új plugin technológiát a szövetség mindegyik tagja implementálni fogja következő termékeiben.

A teljes hír a Weblabor oldalán olvasható magyarul. Az eredeti hír az Opera és a Mozilla oldalán található.

süti beállítások módosítása