Magyar Opera

OperaAdFilter

Ha a reklámok szűrését a filter.ini segítségével végezzük, az OperaAdFilter hasznos segítség lehet. Ezzel az ingyenes programmal könnyen módosíthatjuk a tiltott szerverek listáját, ha böngészés közben reklámokat találunk.

A program működését egy bemutató videón is meg lehet nézni.

Frissítés: az Opera 9 már tartalmaz beépített tartalomszűrőt.

Reklámok szűrése

A reklámok szűrése a filter.ini alapján nemrég lett bemutatva. A szűréshez használt címek listáját nem árt bővíteni a megjelenített reklámok alapján. Az alábbi menüelem ezt segíti elő.

Írjuk be menu.ini fájl [Image Popup Menu] részéhez a következő sort:

Item, "Szerver tiltása" = Copy image address & Execute program,"C:\Windows\notepad.exe","C:\útvonal\filter.ini"

Ezután ha egy képre kattintunk (ami egyben reklám egy külső szerverről), egy új elem jelenik meg a lenyíló menüben, aminek a segítségével kiegészíthetjük a tiltott szerverek listáját.

Frissítés: az Opera 9 már tartalmaz beépített tartalomszűrőt.

Opera 7.50 fordítás

A Opera 7.50-hez a magyar fordítás elérhető a HardwareOC oldalán. Ezt a fordítást Roadside készítette az eddigi fordításokra alapozva. A fordításban talált hibákat, javaslatokat a MyOpera magyar fórumán lehet jelezni.

Sajnos hivatalos fordítás továbbra sincs az Opera 7-hez (ami pedig már több mint 18 hónapja megjelent). Az Opera magyar fordítója nem készített eddig fordítást, a többit pedig az Opera egyelőre nem fogadja el.

Opera cikk

A Design&Prog cikke az új Operáról:

Az Operát nagyon régóta használom, többször feltelepítettem majd kivettem a számítógépemből, mert eleinte mindig akadtak benne olyan dolgok melyek nem működtek kifogástalanul - más esetben pedig hiába kerestem néhány általam alapvetőnek gondolt szolgáltatást, azok nem voltak beépítve a programba. Ez a nem éppen mókás játék az Opera és jómagam közt a 7-es verzió megjelenésével majdnem teljesen megszűnt. Ez idő óta nem akadt vele különösebb problémám, eltekintve néhánytól, amelyekről természetesen igyekszem beszámolni ezen cikk keretein belül.

Gombszerkesztő

Az Opera Button Editor oldalon saját igényeknek megfelelő gombokat készíthetünk az Operához, anélkül, hogy fájlokat kellene szerkeszteni, vagy parancsok után kellene keresgélni. Csak kiválasztjuk a kívánt funkciót, a gomb ikonját és feliratát, és már kész is van. Ha az elkészített gombra rákattintunk, az bekerül a saját gombok közé, ahonnan később felhasználhatjuk, vagy pedig azonnal az egyik eszköztárra húzhatjuk egyenesen az oldalról.

Az OperaWiki oldalon még több gombot találhatunk, már az Opera 7.50-hez is.

süti beállítások módosítása