Magyar Opera

Opera 7.50 beta 1

Megjelent az Opera 7.50 beta 1 hivatalos verziója. Ez az első olyan beta verzió, ami publikus, és a végleges, stabil változat előtt is letölthető az Opera főoldaláról. Az új Opera jelentős változásokon esett át az előző, 7.23-as verzió óta:

  • új és egyszerűbb kezelőfelület, új panelek
  • csevegő kliens (IRC)
  • RSS hírolvasó a levelezőben
  • a teljes levelezés indexelése miatt rendkívűl gyors keresés a levelek között
  • helyesírás-ellenőrző (Aspell)
  • grafikus figurák a levelekben (smiley)
  • intelligens szűrők
  • átformált menürendszer
  • egyetlen kattintással működő panelek
  • új ikon a Windows tálcán, gyorsmenüvel és értesítővel új levél esetén

A hivatalos verzió pontosan ugyanaz, mint a tegnapi nemhivatalos az ftp szerveren, így aki onnan letöltötte, már nem kell még egyszer megtegye.

Opera 7.50 beta

Megjelent az Opera 7.50 első, nem hivatalos beta verziója, amit az Opera ftp szerveréről lehet jelenleg letölteni. A hivatalos beta verzió is hamarosan meg fog jelenni, és az eddigi betáktól is különbözni fog a sok előzetes verzió miatt: ugyanis letölthető lesz az Opera főoldaláról is.

Kapcsolatok

Ha a Kapcsolatok panelben egyszerre több nevet is kijelölünk, egy olyan kombinált nézet fog megjelenni, ami az összes kijelölt kapcsolathoz tartozó leveleket tartalmazza (a küldött és fogadott leveleket is). Ez a tulajdonság igen hasznos például abban az esetben, ha a Gyorskereső több találatot is eredményez. De ha a barátoknak készítünk egy külön mappát a Kapcsolatnál, akkor itt is egyszerűen megnézhetjük a velük folytatott levelezést.

Yahoo! M2-vel

A Yahoo! Mail internetes levelező egy kis program (a YahooPOPs) segítségével az M2-vel, vagy más hasonló levelezővel is használható lesz, ami a POP3 protokollt ismeri. A beállítása kicsit nehézkes, érdemes először az összes levelet letölteni, majd később csak az újakat. A program telepítése után a levelezőfiókot ugyanúgy hozzuk létre, mint általában, csak a bejövő és kimenő szervereknek localhost nevet adjunk.

Lebegő ablakok

Az Opera alapvetően MDI alkalmazás, vagyis egy közös kereten belül (a főablakban) helyezkednek el az ablakok. Ez azt jelenti, hogy új oldal nyitásakor a lap ugyanabban az ablakban jelenik meg (normál esetben). Az Operát át lehet állítani SDI módba is, így például meg lehet spórolni a Lapsávot a fülecskékkel: az új Opera nem jeleníti meg a Lapsávot, ha csak egyetlen lap van megnyitva, és az Opera SDI módban van.

A két mód (az MDI és az SDI) keverhető, mégpedig nagyon egyszerűen: megfogjuk az illető lap fülét, és az Opera fejlécére húzzuk. Különösen hasznos például a Letöltés ablakának áthelyezése ilyen módon, mivel sokkal könnyebben lehet nyomon követni a letöltések állapotát. A levelezőt is át lehet tenni egy külön ablakba ezen a módon. Az így létrehozott ablakokon semmilyen sáv vagy panel nincs bekapcsolva.

Az ablakok és lapok helyzetét az Ablakok panelen is állíthatjuk: a különböző lapokat áthúzhatjuk más ablakokra, új ablakba tehetjük őket, és az egyes ablakok tartalmát lementhetjük munkafolyamatként.

süti beállítások módosítása