Magyar Opera

Lebegő ablakok

Az Opera alapvetően MDI alkalmazás, vagyis egy közös kereten belül (a főablakban) helyezkednek el az ablakok. Ez azt jelenti, hogy új oldal nyitásakor a lap ugyanabban az ablakban jelenik meg (normál esetben). Az Operát át lehet állítani SDI módba is, így például meg lehet spórolni a Lapsávot a fülecskékkel: az új Opera nem jeleníti meg a Lapsávot, ha csak egyetlen lap van megnyitva, és az Opera SDI módban van.

A két mód (az MDI és az SDI) keverhető, mégpedig nagyon egyszerűen: megfogjuk az illető lap fülét, és az Opera fejlécére húzzuk. Különösen hasznos például a Letöltés ablakának áthelyezése ilyen módon, mivel sokkal könnyebben lehet nyomon követni a letöltések állapotát. A levelezőt is át lehet tenni egy külön ablakba ezen a módon. Az így létrehozott ablakokon semmilyen sáv vagy panel nincs bekapcsolva.

Az ablakok és lapok helyzetét az Ablakok panelen is állíthatjuk: a különböző lapokat áthúzhatjuk más ablakokra, új ablakba tehetjük őket, és az egyes ablakok tartalmát lementhetjük munkafolyamatként.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr634959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása