Magyar Opera

RSS hírek az új M2-ben

Az Opera 7.50-ben az M2 sok új funkciót tartalmaz. Többek között az egyik újítás a Newsfeed-ek használata, ami egy weboldal RSS-ben közölt híreit tudja beolvasni (mintha levelek lennének). Mivel az RSS egyszerű HTTP-n keresztül működik, így tűzfal mögött is lehet használni.

Sajnos nem sok magyar oldal támogatja egyelőre ezt a fajta hírolvasást, de itt van néhány, amit be tudunk állítani (persze a teljesség igénye nélkül):

Ezek mellett nagyon sok angol nyelvű hírek és oldal van, ami támogatja az RSS-t. Például az új MyOpera oldalán a kedvenc naplónkat (Journal) is olvashatjuk az M2-ben az RSS segítségével.

Smiley :)

Az Opera 7.50 levelezőjében már lehet engedélyezni a nevető figurákat. A profile könyvárban levő opera6.ini fájl [User Prefs] részébe be kell írni az alábbi sort:

Use Smiley Images=1

Természetesen az Operát előtte be kell zárni. A profile könyvtárat az opera:about segítségével találhatjuk meg.

Megjegyzés: az újabb verziók már szerkesztés nélkül is támogatják a hangulatjeleket.

Még több gomb

Az OperaWiki oldalon még több kiegészítőt és új gombot találhatunk az Operához, amiket ugyancsak egyetlen kattintással lehet az eszköztáron elhelyezni. Ezután az új elemeket arra az eszköztárra tehetjük, amelyikre csak akarjuk.

Frissítés: Nézd meg ezt is: Opera gombgyűjtemény magyarul

Új gombok

Rijk oldalán találhatunk néhány érdekes kiegészítőt az Operához. Az oldalon felsorolt gombok közül bármelyiket áthúzhatjuk az eszköztárra, vagy egy egyszerű kattintás után fel is kerül oda. Készíthetünk pl. egy gombot a menünek (és így ki is kapcsolhatjuk), tehetünk egy gombot az Operába, ami probléma esetén az aktuális oldalt megnyitja Internet Explorerben, a könyvjelzőknek, leveleknek, előzményeknek is adhatunk saját gombot, ami a tartalmat egy menüként mutatja meg.

Megjegyzés: Opera 9.5-től már nyomva kell tartani a Shift billentyűt, miközben ráhúzol egy gombot valamelyik eszköztárra.

Frissítés: Nézd meg ezt is: Opera gombgyűjtemény magyarul

Sebesség

Kíváncsi vagy, hogy tényleg az Opera-e a leggyorsabb? Ezen az oldalon lemérheted az összes böngésző sebességét, legalábbis a Javascript képességeit. A teszt végén a többi felhasználó által elért eredményeket is meg lehet nézni, de hogy mi jön ki a végén, azt nem árulom el :)

süti beállítások módosítása