Magyar Opera

Vírusok és az M2

Ha a víruskereső figyelmeztet az M2 használata közben, az sok félreértésre adhat okot. A legtöbb víruskereső minden alkalommal figyelmeztet, amikor vírust, vagy vírusgyanús részletet talál egy fájlban, függetlenül attól, hogy ez a rendszert veszélyezteti-e vagy nem.

Ahhoz, hogy egy vírus megfertőzze a rendszert, a vírus kódja le kell fusson. Ez történhet automatikusan (ha például a vírus kihasználja az Outlook Express valamelyik hibáját), vagy kézzel, a felhasználó által. Az Opera soha nem futtat le csatolmányokat automatikusan, így a vírus csak akkor tud fertőzni, ha a felhasználó kézzel elindítja és aktiválja.

A vírus lementése a lemezre nem hordoz magában kockázatot egészen addig, amíg nem indítjuk el. A víruskeresők azonban az ilyen esetekben is figyelmeztetnek. Ha egy vírusos levelet kapunk, és az Opera levelezőjével nyitjuk meg, a vírus tartalmazó csatolmány le lesz mentve a lemezre, ezért a víruskereső figyelmeztet. Azonban az Opera nem fogja ezt a kódot lefuttatni, így a rendszer nincs megfertőzve.

Az Operán keresztül lehetetlen, hogy a rendszer önmagától vírusos legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr264962

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sexy High heels 2018.02.11. 16:29:11

Sambazon Pure Acai - traphybsecon on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása