Magyar Opera

Weblapok debugolása Operában

Az Opera egy elég érdekes lehetőséget biztosít a webfejlesztőknek: miután megnézünk egy weblapot, át tudjuk írni a forrás kódját vagy a stílusát. Ezzel egyszerűen és gyorsan lehet tanulni (például a stílusok használatát), valamint kipróbálni a tanultakat.

A szóban forgó weblap kódját a cache-ben meg kell keresnünk, és egy egyszerű editorral már át is írhatjuk. Ha a cache túl nagy, akkor a keresés nehezebb lehet, de van megoldás: meg lehet nyitni a cache-t az Operán belül (opera:cache), és a gyorskeresővel hamar megtalálhatjuk a szóban forgó kódot.

Miután átírtuk a kódot, a reload helyett frissítsük az oldalt a View menü Refresh display pontjával. Ez a cache-ből újra be fogja tölteni az általunk módosított oldalt.

Van egy még egyszerűbb mód az aktuális oldal kódjának megtekintésére ÉS szerkesztésére: Alt+F3. Így nem szükséges a cache-ben keresgélni.

Frissítés: Az Opera 9 tartalmaz egy beépített szerkesztőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr995516

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Terror 2017 online 2018.02.03. 16:52:26

Október végén érkezhet a Lexus LS sportváltozata - Toyota és Lexus új vagy bontott alkatrészek

Trackback: historias de terror para leer cortas y reales 2018.01.19. 16:15:50

It's raining testcars :) - Privát gondolatok az autók világáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása