Magyar Opera

Addon ajánló: Notifycon

A lapfülek rögzítése kétségtelenül hasznos funkciója a modern böngészőknek. Akad viszont egy probléma. Manapság sok webes szolgáltatás a weboldal címében (a <title> elemben) jelzi, ha új értesítést kapunk. A lapfül rögzítése esetén viszont pont a cím tűnik el. Erre a problémára nyújt megoldást a Notifycon nevű bővítmény.

A bővítmény viszonylag egyszerűen működik. Figyeli a rögzített lapfülek címét, és változás esetén megpróbálja kiolvasni belőle az értesítések számát. Ha ez sikerül, akkor a háttérben egy <canvas> elem segítségével ráírja a számot az oldal favikonjára. Az értesítések száma a bővítmények gombjaihoz hasonlóan, egy kis plecsnin jelenik meg.

A Notifycon a népszerű weboldalak, mint a Facebook, Twitter, Gmail vagy a LinkedIn mellett például az Origo percről percre tudósításainál is működik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr17272433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

semmiii99 2015.03.16. 15:52:35

akinek hiányzik a smooth scroll az használja ezt: addons.opera.com/hu/extensions/details/scroller/?display=en
a böngésző újraindítás után az opera oldalain kívül szinte mindenhol működik

Darkcomet 2015.03.17. 14:36:58

@semmiii99: Mivel az Opera Chrome alapú, ezért elméletileg nem kéne ehhez kiegészítő. Chrome alatt a kísérleti funkciók között lehet ezt engedélyezni. Nem tudom, hogy ennek mi az Operás megfelelője. Chrome alatt ha jól emlékszem a címsorba a chrome://flags-ot kell beírni ehhez.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.03.17. 16:49:28

@Darkcomet:
Ha jól emlékszek, ez a kapcsoló már hónapokkal ezelőtt kikerült a Chromiumból.

Darkcomet 2015.03.17. 17:04:39

@Nekomajin: A Chromiumból lehet, hogy kikerült de a Chromeba benne van. Vivaldiba is lehet aktiválni ezt a funkciót.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.03.17. 17:29:51

@Darkcomet:
Nálam azt írja a Chrome, hogy csak Linuxon lehet aktiválni. De ettől függetlenül nem az a lényeg, hogy a Chrome-ban mi van, hanem az, hogy a Chromiumban.

Darkcomet 2015.03.17. 19:36:57

@Nekomajin: Elnézést. Linux felhasználóként nem tudtam, hogy bizonyos dolgokban privilégizálva vagyunk. :-D

Amúgy meg a Chromiumnak mi köze van az egészhez?

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.03.17. 20:48:35

@Darkcomet:
A Chromium az egésznek az alapja. A Chromium egy szoftver csomag, aminek része a Blink renderelő motor, a v8 Javascript motor és egyéb komponensek. A Chromiumon alapul a Chrome, az Opera, a Vivaldi meg még egy tucat másik böngésző. És annak ellenére, hogy a Google a legnagyobb hozzájáruló a Chromium projektben, van néhány különbség a Chromium csomag és a kész Chrome böngésző között.

Darkcomet 2015.03.19. 17:04:34

@Nekomajin: Tehát az Opera, a Vivaldi, Quipzilla, Maxthon közvetlenül a Chromiumon alapszik, és nem az abból fejlesztett Google Chromeon. Köszi az infót, akkor én idáig elég nagy tévedésben voltam.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.03.19. 17:52:48

@Darkcomet:
Különböző mértékben használják a Chromium csomagot. A Chrome szinte teljesen ugyanaz, csak hozzáraktak néhány saját szolgáltatást, mint pl az automatikus frissítés. Az Opera meg a Vivaldi saját GUI-t használ (ezért kell az Operának mindent újra megírni, még akkor is, ha pixelre ugyanúgy néz ki, mint a Chrome-ban), a Maxthon meg még a Trident motort is mellécsapta.
süti beállítások módosítása