Magyar Opera

Automatikus képméretezés letiltásának 3 módja

Az Opera 11.10 bevezetett egy sokak által régóta hiányolt funkciót, amely átméretezi a képeket mind horizontálisan, mind vertikálisan, ha az nagyobb, mint a böngészőablak mérete. Ez a funkció kevesek által gyűlölt funkció is egyben, itt lehet szavazni, hogy opcionális legyen-e.

De most végre van 3 különböző lehetőségünk is kiiktatni ezt a viselkedést.

Kiegészítő

  1. Telepítsd az Image Autosizer kiegészítőt.
  2. O Menu > Extensions (Kiegészítők) > Manage Extensions (Kiegészítők kezelése) > Csavarkulcs ikon > Preferences (Tulajdonságok) > Advanced (Haladó) > View modes > When image is larger than window > Pipa az Enable default & Original mellé

Image Autosizer extension advanced options
Image Autosizer extension advanced options

Stíluslap

  1. Másold át a C:\Program Files\Opera\styles\image.css (Windows) vagy /usr/share/opera/styles/image.css (Linux) helyről a profile\styles helyre. Ez azért kell, hogy ne íródjon felül a következő frissítésnél (mint a Program Files tartalma).
  2. Nyisd meg a fájlt és szerkeszd bele a következő sort az aljára:
    /* Disable auto resizing of large images code starts here */
    *, *::before, *::after {
        position: static !important;
        height: inherit !important;
        width: inherit !important;
        cursor: default !important;
        padding: 0px !important;
        margin-left:auto;
        margin-right:auto;
    }
    /* Disable auto resizing of large images code ends here */
  3. Tallózd ki a módosított CSS útvonalát itt Image Style File és alul klikk a Mentés gombra.
  4. Indítsd újra az Operát.
Ez a módszer nem fogja középre igazítani a kis méretű képeket.

UserJS

Készítsd egy userJS-t (üres szöveges fájl, .js kiterjesztéssel), például NoImgAutoResize.js néven a következő kóddal:.

// ==UserScript==
// @description Disables auto resizing of large images
// @author Fartan
// ==/UserScript==

if(document.querySelector("head>link[rel='stylesheet'][href='opera:style/image.css']")) window.donotrun=true;

A megoldásokért köszönet [Bertalan Dávidnak & Fartannak a fórumból]

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr502839479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2011.04.20. 01:34:23

Jó lenne ez a feature, ha a nagyítást lehetne görgővel is kivitelezni, nem csak kattintás után, ezen kívül semmi bajom vele. Ideje volt, hogy bekerüljön. Bár eleve opcionálisan kellett volna megoldani, egy első használatkor megjelenő kis figyelmeztetéssel.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.20. 02:01:23

@Nameless®: Jó lenne, ha nem böngésző lenne, hanem képnézegető. Például ACDSee-ben vagy IrfanView/XnView-ban alap egy ilyen funkció.

De egy böngészőben, ahol nagy képeket többnyire azért nyitok meg, mert a minőségére vagyok kíváncsi (például telefonnal, kamerával készült fotók), ott ez csak hátráltat.

Ami nem lenne baj, de még lassít is és erőforrásigényes is.

De tényleg, amikor már 2011-ben eljutunk odáig, hogy még a legótvarabb fórumokban sem szükséges az illeszkedés, ha valaki nagyobb képet ágyaz be, mert nem tolja szét a layoutot egy JS miatt, akkor minek? képgalériákban és egyéb más helyeken szintén van JS és dinamikusan méretezett képek vannak. Lightbox is már a legutolsó blogon is van.

És az ultimate ellenérv: Volt rá 1 kattintással települő kiegészítő, ami teljes egészében megoldotta a problémát kompromisszumok nélkül.

Ilyenekkel minek foglalkoznak? Ha 1 napot szánnak rá is időpocsékolás és új bugokat hozhat elő feleslegesen.

Olyanokkal foglalkozzanak, amik nem pótolhatók kiegészítővel. Régen a UserJS-nél még elfogadtam (nehezen), hogy ez a tendencia és a hozzá nem értés lett a divat, de 1 kattintásos kiegészítőknél ne már.

Csináljanak normális Flashblockot, ha már elkezdték (On Demand), mert az az RSS kliens miatt sosem volt kompromisszummentes megoldás (ahogy a HTTPS felugró miatt sem).

De figyeljétek meg, mire kihal majd a Flash, az Opera 12-ben vagy 13-ban ezt is megcsinálják. :D

Azért ezt mondom, mert ez elég általános igény.

De mondhatnám az automatikus tab stackinget. Már egyszer megcsinálták. Már csak vissza kéne tenni a kikommentelt részt és opcionálisan bekapcsolhatóvá tenni. Vagy a könyvjelzőkezelőre is ráférne egy kis ráncfelvarrás, a Firefoxéhoz képest elég kezdetleges már (bár mivel a Chrome-ban az sincs, csak url-t lehet menteni, inkább ne is nyúljanak hozzá, mert a végén még lebutítják).

A reklámblokkolásra is ráférne már egy ráncfelvarrás, már az IE9-ben is van Tracking Protection, ami megbízhatóbb, mint a block-external és biztonságosabb, mint a Ghostery.

Lenne itt mit innoválni, de így...

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2011.04.20. 02:10:29

@penge™: Hát igen az Opera mindig is bamba volt, valahogy hiába mondja nekik ezer felhasználó a vezetés szinte soha nem hallgat senkire csak mennek a fejük után, azért tartanak itt ahol.

Chuck Boung Ace Eck 2011.04.20. 14:09:28

@penge™: Én örülök az auto méretezésnek. Egy UJS-el kevesebb:) (meg aztán a UJS animálva méretezte át, ami nem tetszett annyira).

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.20. 15:31:38

@Chuck Boung Ace Eck: Nekem meg egy userJS-sel több. Még jó, hogy van userJS is, nem csak kiegészítő, ahol a funkciók 90%-ára nincs szükségem.

De nem lett volna egyszerűbb egy checkbox?

@Nameless®: Amit fent felvázoltam azzal maximum a Firefox felhasználók 1-2%-át tudták volna megszerezni, illetve elbukni, de ez nem lenne szignifikáns különbség a piaci részesedésben. Az átlagusernek még mindig csak címsor és ablak kell, nem advanced funkciók.

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2011.04.20. 17:06:27

@penge™: Értelek amúgy. Nekem jó lenne ez a böngésző mindestől, ha az oldalakat WebKit szinten jelenítenék meg, mármint hiba rátára. És a kedves Opera fehasználó csábítás céljából ne venné ki a hűséges régi felhasználók kezéből a mostani funkcókat, meg ne akadályozná őket minden barom búgós featurrel amit már eddig is tudott az opera. Pl a könyvjelzők menüből még mindig nem lehet görgővel kattintani, se a drag and drop nem muködik menün belül, se kontext menü.

Chuck Boung Ace Eck 2011.04.20. 17:48:46

@penge™: Sajnos újabban mintha nem menne nekik, hogy egy új fícsörhöz a választás lehetőségét társítsák. Nem értek hozzá, de nehéz elképzelnem, hogy akkora feladat lenne bevágni a menübe egy checkboxot, szóval nem is értem...

(meg aztán, egy krómos vagy IE-s nem lesz holnapra Operás, vagyis kb. a FF táborából lehetne elszívni az embereket, őnekik viszont valószínűleg több kell egy címsornál, hiszen ha nem így volna, már rég váltottak volna valami "trendibbre").

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2011.04.20. 17:52:49

off:

Évek óta töröm a fejem azon miért nem rendes ablakokban jelennek meg a felbukkanók, mint pl. a megosztás egy közösségi oldalra, vagy a popout videók. Nincs erre valami lehetőség, valahogy én nem találtam eddig, engem ez jobban kezd idegesíteni mint a képméretezés.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.20. 17:58:14

@Nameless®: Az Opera mindig is MDI ablakokat használt. Ez sokkal fejlettebb, mint a sima TDI interfész (Chrome, Firefox, IE, Safari) és már a 90-es években is tudott olyanokat, amiket csak most hoztak be divatos fícsörként Chrome-ba, mint split screen.

Ez az egy apró hiányossága van neki, hogy a popupok nem foglalnak külön helyet a tálcán, ami például számomra inkább előny.

De mi idegesít annyira benne (a megszokáson kívül)?

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2011.04.20. 18:01:56

@penge™: Tudom én hogy mindig is így volt, de nem szeretem teljes képernyőn használni, és nem tudom átlépni az ablak korlátait, csak a baj van vele, nem fér ki a címsor stb. Nekem jobban fekszik ha tudom rakosgatni a böngészőtől függetlenül.

J.Wolfram 2011.04.21. 02:35:05

@penge™: jó ki fícsör, köszönet érte. tényleg egyszerűbb volt a régi ujs, de én azt is kikapcsoltam, mert pont azért kerestem nagy méretű képeket, hogy a részletek kijöjjenek. tehát 100% egy plusz kattintás.

viszont abban kérném a segítséged, hogy az új verzióba nem tudom átemelni a youtube letöltő gombot. ott figyel alul, a "hozzáadás", "megosztás" gomb, mellett egy "download" gomb, és legördülő felületen tudom kiválasztani a minőséget. ezt még anno te javasoltad (asszem), de elfelejtettem hogy csináltam (pedig fel szoktam jegyezni az ilyesmit). ötlet?

J.Wolfram 2011.04.21. 02:44:43

@penge™: Viszont nem értem, hogy az index főoldalán, alul, az indavideo ablakból miért szedi ki a képet? (flasblock). a 11.01 nem csinálta. pedig az összes ujs-t 1:1 átemeltem. ott nem indult el, de mutatta a képet, itt csak egy nagy szürke háromszöget mutat, és csak klikk után mutatja az állóképet.

Imurai 2011.04.21. 03:46:50

kihúzod az ablakból a tabot és voilá

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.21. 07:59:26

@J.Wolfram: Van rá több kiegészítő, használd azokat, nem tudom melyikre gondolsz. Én az opera:cache-t használom, nem gombot. Volt az is régebben, de aztán párszor átalakították a felületet és már nem működött többé.

Milyen Flashblock? Milyen szürke háromszög? Az a beépített On Demand, de az viszont nem működik az Indavideón, mert swfObject-et használ.

J.Wolfram 2011.04.21. 09:17:42

@penge™: ez lenne az, a youtube letöltő. az összes többi ujs ideig óráig működik, de ez stabil már régóta, és én tettem bele, de már nem emlékszem hogyan. sok nemzetéken keresztül csak úgy frissítettem, hogy az előzőre rá, de most egy letöltött gyári 11.1-t akartam megcsinálni. és nem találom/emlékszem rá. pedig írtam egy forgatókönyvet is opera frissítéséről, minden egy könyvtárban van. (a standard_skin-ben kicserélendő gombok, a, a skin.ini-ben módosításik, a menü.ini-ben a különböző jobb klikk menük, meg az átmentendők, bookmark, toolbar stb.).
így is elég sok a macera, mire minden működni kez. a ujs-ek pl hol mennek, hol nem. időnkét nem tud kapcsolódni...(???). a 10.01-ben a youtube blokk nem megy már, nem tudom újra élesíteni, itt meg a letöltés... hrrr:( pedig ugyanazok a ujs-ek.

itt a képe a youtube downloader-nek:
kepfeltoltes.hu/110421/opera_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ez akkor is van, ha az összes ujs-t kikapcsolom. lövésem sincs, hogy hol máshol tárolhatja.

itt pedig a nem tudom mi, ami minden flasht megfog, akkor is, ha a ujs-ek ki vannak kapcsolva. tehát nem az. engem így jobban zavar, ez az indavideo sem indul el magától, jobb, ha látom az indítóképet, meg a reklámok sem zavarnak, mert szakmai szemmel néha megnézem (ki, hol, mit hirdet, kik aktívak, mik a trendek stb.)

kepfeltoltes.hu/110421/opera2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/110421/opera3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ez az Opera tényleg egy tamagocsi lett, folyamatosan kiköveteli magának a figyelmet és foglalkozást. de még így is meghal egy idő után... olyankor jön az új verzió.

J.Wolfram 2011.04.21. 09:37:30

Az opera cache-ben én még soha nem találtam meg semmit. erre a célra nálam az IE jött be, az minden a Temporary könyvtárba ment. igaz trükkös néven, kiterjesztés nélkül, de a méret alapján meg lehet ismerni. és a keresgélés nekem egyszerűbb tcm-el.

blint63 2011.04.21. 09:44:59

Sok szar buildet kibírtam, de most már elegem van. Azon már-már túlteszem magam, hogy csomószor csak HTML-es gmailt nézhetem de ahogy a gyorshívó el lett cseszve az mindennek a teteje. 5-6 gépen is használok operát, a remek link funkcióval. Csakhogy mióta az új gyorshívó van:
1. teljesen összezagyválódott a sorrend
2. a sorrendet visszaállítani gépenként több perces munka (22 ablak)
3. és most vettem észre, hogy a központi profilban is elcsesződött valami, mert ismét rossz olyan gépen is, ahol már egyszer beállítottam

Link.operán meg nem lehet szerkeszteni a gyorshívót, na most akkor mi van?

Remek, hogy van Link kár, hogy használhatatlan, mint egy csomó más funkció Operában (nem érdekel, h adott estben rajtuk kívül álló okból, hogy őszinte legyek).

J.Wolfram 2011.04.21. 10:13:49

@blint63: épp ezzel szenvedek reggel óta. próbálom a régi skin.ini-ből átmásolgatni a gyorshívó beállításaira vonatkozó részeket, de elég sok mindent megváltoztattak, teljesen mások a kategóriák. nem értem pl. hogy miért kell akkora margókat hagyni az egyes nézőképek közt, meg a széleken??? helyette a régiben nagyobbak voltak a képek.

értem én, hogy marketing szempontból fontos, hogy látványos legyen a változás, de ha jól tudom, az opera a heavy usereknek készül, azoknak meg fontosabb, ha megszoktak valamit, azt vakon tudják kezelni. olyan ez, mintha a vak gyereknek folyton átrendeznék a szobáját: MEGLEPETÉS!!!

(egyetlen előnyt találtam a 11.1-ben, ami érint, és amiért még szenvedek vele, hogy ha leállítom akkor kilövi magát, nem kell még külön lelőni a feladatkezelővel az opera.exe-t. az előző pár verzió ugyanúgy futott tovább, írt a pendrájvra és ugyanúgy ette az 1,x giga ramot)

Krissz5435 2011.04.21. 10:20:47

@blint63: A gmailes problémára:
Próbáld meg úgy, hogy friss buildet teszel fel és nincsen még beintegrálva a profilod(linket is hagyd a francba addig) mert pl nekem rendesen bejön a gmail.

/off
A speed dialnál a beállítás gombot sikerült eltüntetnem, ha a configban a state mellé 2-est tettem, de a gyorshívóképek felett még mindig sok a kihasználatlan terület és ezáltal oldalt is van hely. Hogyan csináljam meg hogy feljebbcsússzanak a gyorshívóképek?
/on

J.Wolfram 2011.04.21. 11:37:38

sikerült megtalálnom a youtube-os cuccokat:

addons.opera.com/addons/extensions/details/fastesttube-youtube-video-downloader/1.0.1/

addons.opera.com/addons/extensions/details/youtube-adsfree/1.1.1/

már csak az kellene, hogy a beágyazott videók, flash-ek helyett ne ezt a bumszli play gombot tegye be
kepfeltoltes.hu/110421/opera2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A nem induló videók a régin (11.01) a kezdőképpel voltak megjelenítve, itt ahhoz előbb bele kell kattintani. Nem tudom hol lehet állítani, a UJS-ek teljesen megegyeznek

J.Wolfram 2011.04.21. 11:43:01

A gyorshívót pedig úgy oldottam meg, hogy a régi stantard_skin.zip-et áttetem egyben

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.21. 13:12:12

@J.Wolfram: Hogy csinálod? Az On Demand Plugin nem működik az indavideón.

Photoshop?

J.Wolfram 2011.04.21. 13:30:18

@penge™: :) Hypersnap (képernyőlopó). kicsomagoltam, és rögtön ilyen volt. mindjárt a legelején.

mindig is sejtettem, hogy egy vízér fölött lehet a gépem...

On Demand- az melyik?

J.Wolfram 2011.04.21. 14:16:02

ezt az on demandot hogyan lehet kikapcsolni? nekem a 11.01-en a youtube videókon csak egy diszkrét kis nyil volt, nem ez a ló nagy karika (most minden weboldalon legalább 5-6 van, és elég idegesítő) és azt szépen fogta a blocker, semmi gond nem volt.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.21. 14:26:44

@J.Wolfram: Olyan szintű anomáliát fedeztél fel az Operában, amiért minimum Operás Nobel díj járna (ha lenne olyan).

Most komolyan: Hogy sikerült működésre bírnod az On Demand Plugin-t az Indavideón?

Az SWFObject miatt elindul a Flash mindenképpen és nem csak nálam, sokan mások is megerősítették, sőt, még bugreport is volt róla.

Egyébként Ctrl+F12->Haladó->Tartalom

Milyen userJS-eket, userCSS-ket használsz, illetve az urlfilter.ini-dben mik vannak blokkolva, amik hatással lehetnek az swfobject.js működésére?

zajcev 2011.04.21. 21:39:16

gyorshívón van lehetőség vissza állítani az átlátszó keretet, ennek a fehérnek nem sok értelmét látom.

J.Wolfram 2011.04.21. 23:27:28

@penge™: cserébe a sok segítségért és a tudomány fejődéséért felajánlom legnemesebb szoftverem, az operám. Az emberiség és a tudomány szolgálatára. használjátok nemes célokra!
remélem az unokáim egy stabil, felhasználó központú, békésebb operát fognak örökölni! (mail ment)

ps: csak ne szenvedjen. mindenképp lőjétek ki a task managerben is, mielőtt elkezditek boncolgatni...

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.22. 09:20:13

@J.Wolfram: A jelenséget nem sikerült reprodukálnom. Az urlfilter.ini az itteni, nincs benne semmi, ami az Indavideóval kapcsolatos.

A UserJS-ek közt sincs semmi ilyesmi azon túl, hogy 3 Flashblockod van. :D

Ebből tilts le kettőt.

Ha az On Demand elég számodra, akkor javaslom azt, mert átfogóbb blokkolást nyújt (már amikor éppen működik, viszont nálad az Indavideón is működik).

Ha oldalspecifikus kell, akkor pedig válassz. A Flashblockban vannak billentyűparancsok, az allblock viszont kisebb, tehát kevesebb kód, gyorsabb valamivel.

Az Ultimate Search Highlighter-t pedig rosszul használod.

Beírtam a címsorba (közvetlenül), hogy "opera browser js" (hogy megnézzem a státuszát) és minden szót különböző színekkel jelölt ki.

Utána csináltam egy újabb tesztkeresést és ott sem a régi szavakat jelölte ki, hanem az újakat.

Tehát ott is nálad nem stimmel valami.

Van egy WIDGETS_2 nevű mappa, amiben ugyanazok a fájlok vannak, mint a sima widgets mappában (vagyis a kiegészítők és a Unite App-ok).

Ebből az egyik szükségtelen és lehet, hogy hibák forrása is. Töröld valamelyiket. De előtte készítsd biztonsági mentést azokhoz (és CSAK azokhoz) a kiegészítőkhöz tartozó wuid kezdetű mappákról, amikben olyasmit módosítottál, amit nem pár másodperc visszaállítani. De ha jól látom, ilyenek (pl NoAds egyéni filterlista) nincsenek.

Tehát ez akkor mehet mindkettő a levesbe és a következő indításkor az Opera létrehoz egy widgets mappát a gyári Unite alkalmazásokkal. Azokat újra be kell állítanod, amiket te telepítettél azokat újra feltenned, ahogy a kiegészítőket is.

A browser.js-nek pedig nem a userjs mappában van a helye, hanem a profilod gyökérkönyvtárában. És függetlenül attól, hogy hordozhatót használsz, annak frissülnie kell, nem szabad kikapcsolni a frissítését. Ez is lehet oldalmegjelenítési problémák forrása. Főleg ha 11.00-hoz való browser.js van egy 11.10-ben.

Ja, és a processz nálam gond nélkül leállt, de ezt mondtam is, hogy a processz beragadásos bugok 99%-ban Windows specifikusak és csak a maradék 1% az, amikor az adott program tehet róla.

De visszatérve az On Demand Plugin-re, úgy tűnik az is egyedi jelenség nálad, mivel én még 3 Flashblock mellett sem tudtam reprodukálni.
________________________________________

Régen volt az a reklám, hogy ha lassú a neted hívd meg magadhoz Odd & Even-t és nyersz valamit, ha nálad a leglassabb.

Kéne valami hasonló, csak ez olyan lenne, hogy ha olyan bugokat tapasztalsz, amit más nem, SŐT! olyan fícsöröket tapasztalsz, amit mások nem, akkor hívd meg magadhoz Haavardot és Ruarit, hogy természetes környezetükben tanulmányozhassák a bugokat.

J.Wolfram 2011.04.22. 10:09:09

Tehát akkor mégsem UFÓ?
Kösz a részletes analízist. ha valóban hely/gépkörnyezet függő, akkor welcome, csinálok szendvicseket meg hűtök be sört.

Flashblock melyik az a 3 és melyiket javaslod letiltani?
Ez az On Demand nevű démon is olyan homályos. Mi ez és mit csinál? Rákerestem a szóra, de sehogy sem találom. Viszont ami érdekes, az előző 11.01-ben ugyanígy volt minden, ugyanezek, és ott működött, nem szűrte ki az indavideó állóképét és a flasheket (???). tulajdonképpen nincs nagy igényem, ha a flashek mozognak az nem zavar, az lenne szép, ha a videók kezdő állóképpel jelennének meg, és semmi nem indulna magától, csak ha én akarom. mint a reggeli felkelés. mármint szép volna, ha így volna.

Ultimate Search Highlighter nekem csak akkor vált szót, ha közvetlen a saját kis legördülő sávjába írok. kivéve első alkalommal, de az mindig különleges. akár a címsorba, akár a google kereső sorába írok, akár új fülön ugyanezek, mindig az előző keresés szavai vannak benne.

WIDGETS_2: erről tudok, elfelejtettem kitörölni, a régiből maradt benne. átmásoltam, és próbálgattam, hogy ebben van-e az ominózus youtube letöltő. érdekes, ha egyesével másoltam, semmi nem történt, de egyben átemelve megjelent, úgyhogy innen már nem volt esélye. csak nem akartam törölni az eredetit, ezért az átnevezés...

browser.js, nos igen, ez engem is meglepett, hogy az újból kispórolták, ráadásul a régiben is mit keres a gyökérben? betettem, hogy lássam mi lesz, de nem láttam, (vagy nem lett semmi), aztán bentfelejtődött... én hibám!

érdekes, a 11.1 nálam is leáll, de a megelőző verziók sem itt, sem a másik két gépen, amiket használok időnként nem álltak le (XP).

szóval ezek után, amihez segítséget kérnék, az a démonos cucc, hogy a videókat, flasheket ne takarja ki, meg hogy melyik flashblockot érdemes használni (oldalspecifikus? egyéni filterlista? fú!)

így a végén, de csak óvatosan megjegyzem, kicsit szégyellem is, de nekem még mindig nem teljesen világos, mi az A JELENSÉG, ami annyira belelkesített...?

J.Wolfram 2011.04.22. 10:58:54

@penge™: az Ultimate Search Highlightert milyen beállításokkal használod?

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.22. 12:43:45

@J.Wolfram: Leírtam: On Demand: A szürke nyíl, ami nálad megjelenik valamilyen rejtélyes oknál fogva az Indavideón, ellenben sem nálam, sem senki másnál nem.

FlashBlock.js és allblock.js hasonló, ezek közül törölj egyet. Én az allblock-ot hagynám meg, mert kisebb méretű és nincs benne felesleges sallang, de a célját ellátja, tehát blokkolja a Flash-t.

Ultimate Search Highlighter: Én nem használom, mivel a RegExp lassú és erőforrásigényes, a tiédben próbáltam ki, semmi különös.

1. Elindítottam az Operát
2. Ctrl+T-vel nyitottam egy új lapot.
3. Címsorba beírtam (idézőjelek nélkül): "opera browser js"
4. Rákattintottam az első találatra, ami a dokumentáció oldalára vezet.
5. Ott volt kiemelve az összes szó.

Utána a 2-es, 3-as és 4-es műveletet elvégeztem újra egy másik 3 szóból álló tesztkereséssel és a megnyitott találati oldalon már az új szavak voltak kiemelve.

A gyári, default Google keresőt használtam címsorból.

Az lelkesített be, hogy az On Demand Plugin nálad hogy működhet az Indavideón. Ugyanis az indavideó swfobject.js-t használ a Flash objektumok megjelenítésére. És az On Demand Plugin-ben kezdetektől fogva van egy ilyen bug, hogy azokon az oldalakon nem blokkolja a Flash-t, ahol swfobject.js-t használnak.

Érted már?

Szóval az, hogy nálad blokkol egy olyan oldalon, ahol swfobject.js van, az hogyismondjam: CSODA. Az informatikában pedig olyanok nincsenek. Tehát valami oka kell lennie, hogy nálad hogyhogy blokkol.

Engem pedig annyiban érint, hogy legszívesebben azt használnám még annak ellenére is, hogy nem oldalspecifikus, mivel nem kell vele kínlódni, hogy működjön HTTPS oldalakon is, működik RSS-ben is (ha egy blogpostba videó van beágyazva).

De mivel az swfobject.js-es oldalakon nem működik, ezért nem tartom biztonságosnak.

De írtam már, Ctrl+F12->Haladó->Tartalom->Beépülők engedélyezése csak szükség esetén

Innen vedd ki a pipát.

De előtte nem bánnám, ha rájönnél, mi okozza.

Valami globális valamivel nem blokkolsz reklámokat? Értem ez alatt a hosts fájlt, olyan tűzfalat/internet securityt, amiben van reklámblokkolás, vagy routert.

Kezdetnek ezeket ellenőrizd.

Normál, szélessávú neted van, vagy valamilyen proxyn keresztül csatlakozol a netre?

Baldric2 2011.04.22. 13:30:49

@penge™: Szerintem az indavideós kép az index főoldaláról származik, és ott az adott videó nem swfobject-el van beágyazva, így ott működik az on demand plugin.

J.Wolfram 2011.04.22. 14:30:46

@Baldric2: csekkoltam az indavideo oldalát, és ott megnyitottam egy filmet:

indavideo.hu/video/Kicsi_Thor

az oldal megnyitása/frissítése után a film felülete fehér, rajta két kicsi jobbra mutató nyíl.

ha belekattintok, akkor bejön a nagy szürke kör egy nagy jobbra nyíllal (on demand)

ha még egyszer kattintok, akkor játssza le a filmet.

J.Wolfram 2011.04.22. 17:21:18

@penge™: dobj egy linket légyszi, hogy melyik highlightert töltötted le? nekem sehogy sem akar működni...

nincs semmi blokkoló a gépen, comodo (cis) fut, más nem. a net megosztott, egy router osztja ketté, de nem szerver.
ennyit tudok mondani erről. amúgy minden olyan beállítással, amit átküldtem neked.

J.Wolfram 2011.04.22. 18:13:18

már a textarea backup lockstorage sem működik.:((((

volt régen egy másik,a melyik jobb volt, de már nem emlékszem. ez a texarea backup lockstorge meg sajnos olyan, hogy egy perc múlva állítja vissza a szöveget, tehát ha épp kommentet írok, akkor törli az első percben megírtat, és az előzőleg elküldött szöveget állítja vissza. trükkös. nincs másik, egyszerű, működő ilyen célú valami?

ha majd összejön, hogy egyszer működik az az 5-6 funkció, amit használok, akkor kiírom cd-re és soha többé nem frissítek, amikor megkopik, elöregszik, vagy megfárad (idővel azért szétesnek) egy opera, akkor onnan visszamásolom és mehet tovább.

a frissítést egyébként nem csak azért kerülöm, mert napokig tartó procedúra, de azért is kikapcsolom, mert minden beállítást (skin, egér menük) felülír.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.22. 22:35:41

@Baldric2: Aha, szóval megvan a rejtély. Csodálkoztam is, hogy szürke a háttér, de akkor ezért.

@J.Wolfram: Ha bekapcsolom az allblock-ot is az On Demand mellett, akkor igen. Már csak azt kéne megtudni, hogy mi van az allblock-ban, ami blokkolhatóvá teszi az SWF Objecttel beágyazott videókat az On Demand számára.

Már mondtam. Az átküldött hordozható Operát elindítottam és az abban lévő Ultimate Search Highlighter (amit te is használsz pontosan azt, mivel nem nyúltam a JS-hez) működött úgy, ahogy kellett neki.

textarea backup lockstorage-t szintén nem használom már. Régen bugos volt sokáig, aztán megszoktam a Jegyzetek panelt. Ott legalább mindig működik, a Textarea Backup Localstorage pedig például itt a blog.hu-n sem működik a JavaScriptes szövegdobozban.

J.Wolfram 2011.04.22. 23:34:47

@penge™: csináltam még egy szűz operát, itt már működik a highlighter.(???).
az on demand bekapcsolásával ez az új is szűri az indavideót, ha kiveszem a pipát, akkor nem. az allblockot át tudod nézni, amit átküldtem, azt használom itthon is.

igen, a textarea tényleg nem működik, origo-n sem. meg át kell szokni a jegyzetekre, asszem biztosabb.

lassan kezdem megszokni a nagy fejlesztéseket is (mint a vak gyerek az átrendezett szobát). pl. ha a "keresés sz oldalon" mezőbe beillesztés és ugrás paranccsal teszek be valamit, mint eddig, akkor most azt egy új ablakban google-val kezdi keresni. na bravo, majd megszokom (pedig nem szeretem a változást:(

na, akkor most majdnem minden működik, csinálok egy biztonsági mentést...
Kösz!

J.Wolfram 2011.04.23. 08:39:49

Sziasztok,

a frissítés harmadik napjába léptem, már majdnem jó az opera, de még mindig derülnek ki "fejlesztések"...

pl. az image resizert (amiről itt szó van) kipróbáltam, egy darabig működött, de egy nap után kifújt. már le is installáltam, de még mindig beméretezi a képeket. Egy újabb, rejtett "fejlesztés". vagy megint nálam történik meg a csoda?

J.Wolfram 2011.04.23. 09:08:40

Ok, bocs, most olvastam el figyelmesebben, az új opera alapból TUDJA ezt a fícsört. Remélem az utolsó akadály.

J.Wolfram 2011.04.23. 09:09:43

De az image sizer nem működik mindenfajta oldalakkal, hiába az a default beállítás , hogy original size, van, ahol mégis kicsiben indul a kép.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.23. 11:51:37

@J.Wolfram: Akkor használd a userJS-t. Attól teljesen olyan lesz, mint régen.
süti beállítások módosítása