Magyar Opera

Online médiázás véletlen kilépés nélkül

Kedvenc honlapom lett az utóbbi időben a Muziic.com médiaoldal. A programmal a Youtube adatbázisára építve egy szenzációs médialejátszót kapunk, amellyel rendkívül sokrétűen és kényelmesen tudunk magunknak szórakoztató anyagot összeállítani, és azt meghallgatni vagy megnézni.

Egy (az oldaltól független) probléma azért akad vele: Ha véletlenül bezárjuk az oldalt, akkor megszakad a lejátszás. Ezt könnyen kikerülhetjük, ha fülön a "Fül lezárása" menüponttal biztosítjuk a fület bezárás ellen.

Ám ezen túl, ha véletlenül egy linkre kattintunk az oldalon belül, és azt nem új oldalon nyitjuk meg, akkor a lejátszás megszakad, és utána újra kell indítani a lejátszást. Ez a nagyobb probléma, hiszen a "Fül lezárása" ezt nem akadályozza meg.

A bejegyzés vinczej blogján folytatódik >>.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr252190748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joexy 2010.08.01. 12:09:05

Nagyon bonyolult ám a probléma... ;-) Kell egy pici userjs, ami minden linket átalakít úgy, hogy új lapon nyíljon meg, pl.: kaszazsolt.hu/downloads/userscripts/outlink.user.js

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.08.01. 13:00:49

@joexy: A probléma még megmarad, hiszen nem kívánok minden oldalon így működni, csak a kiválasztott oldalon.

Persze lehet más megoldás is. Ez az egyik.

Egyébként azért a UserJS nagyon hasznos. Kösz az ötletet. :-)

joexy 2010.08.01. 13:11:33

@vinczej: Az userjs "// @include http://www.muziic.com/*" sora azt mondja meg, hogy mely oldalakon működjön a script. A végén a csillag joker-karakter. Helyette potos oldalcím is megadható, és ez a sor többször is szerepelhet, akár más webhelyek címeivel is.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2010.08.01. 15:12:18

@joexy: A userjs, bármilyen rövid és egyszerű is legyen, akkor is power userek kis csoportjának privilégiuma marad. A problémával pedig bárki találkozhat ...

awking 2010.08.01. 17:03:20

Sokszor eszembe jutott már, párszor kerestem is, de eddig nem találtam hol lehet a target=_blank-os új fül nyitást kikapcsolni?

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.08.02. 12:33:13

@awking: Arra is van valahol userJS. Amúgy a legegyszerűbb jobbklikk->Open

Az mindig az aktuális lapon nyitja.
süti beállítások módosítása