Magyar Opera

Gyorstipp: Valósidejű vizuális fülek

Baldric készített egy userJS-t, amivel meghatározhatjuk milyen gyakran frissüljön a vizuális fül előnézeti képe, mindezt anélkül, hogy az oldalt frissítenénk. Dinamikus tartalmaknál jól jöhet, de 25-30 fps-nél már a HTML5 videók képe is folyamatos.

Mivel egyelőre még nincs hardveres gyorsítás, így a CPU-t fogja terhelni a következő tipp, aminek a mértéke a frissítési gyakoriságtól és az adott weboldal összetételétől függ.

A userJS kétféle formában létezik. Az egyik az eredeti, amit a javascript:anim_teszt(); paranccsal (amit a címsorban kell kiadni) lehet elindítani bármelyik oldalon. Amíg nem adjuk ki, addig nem fut le a kód.

A másik pedig, amit én módosítottam, ez automatikusan lefut és az @include, @exclude paraméterekkel lehet meghatározni, hogy hol fusson, illetve hol ne fusson le.

Az alján lévő 30-as érték millisec-ben van megadva. Ha tesztelésen kívül másra is akarjuk használni, akkor növeljük az értéket. Tehát ha másodpercenként szeretnénk frissíteni, akkor 1000-et adjunk meg, ha 10 másodpercenként akkor 10000-et és így tovább. Csak óvatosan vele, alacsony frissítési érték megadásánál okozhat meglepetéseket.

Anim Teszt.js letöltése         vagy           Módosított Anim Teszt.js letöltése

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr302059725

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyorstipp: Valósidejű vizuális fülek Operához 2010.06.12. 13:30:59

Baldric készített egy userJS-t, amivel meghatározhatjuk milyen gyakran frissüljön a vizuális fül előnézeti képe, mindezt anélkül, hogy az oldalt frissítenénk. Dinamikus tartalmaknál jól jöhet, de 25-30 fps-nél már a HTML5 videók képe is folyamatos.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2010.06.13. 10:35:19

Ezt elvileg gyárilag is bele teszik, a 10.60 ba.

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2010.06.13. 12:17:39

valahol az opera.com-on olvastam. Meg azt is hogy tesznek aero Peek et a tabokba. nem lesz többet felbukkanó előnézet.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.06.13. 12:45:23

@Namelesske: Igen, kikapcsolták alapértelmezésben, mivel alapból hülyeség, főleg az Opera felhasználók többségének, akiknek jó sok fül van nyitva.

De ugyanúgy, ahogy IE-ben is, nem volt valósidejű, nem úgy, mint a csak adott ablakra vonatkozó taskbar preview, amit a Windows generál, nem a böngésző.

Az Aero Peek pedig az, amikor a tálca jobb alsó sarkára, az óra mellé viszed az egeret, vagy megnyomod a Win+Space-t.

Amire te gondolsz az a Taskbar Preview és már 9.5 óta van az Operában. A 10.60-ban kapott egy fading effektet és egy border radius-t, meg az aktív tab egy tooltip-et, ami eddig nem volt.

Gyárilag ilyet maximum akkor tesznek bele, ha lesz már hardveres gyorsítás. Én már annak is örülnék, ha az oldal aktuális pozícióját (ahova görgettem) mutatná, nem a tetejét.

Imurai 2010.06.13. 22:35:20

@penge™: na azt én is. Hol lehet kunyerálni?

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.06.15. 08:13:12

@Imurai: Itt: my.opera.com/community/forums/forum.dml?id=24

Először keresel, hogy van-e már hasonló topic, aztán ha nem találsz nyitsz neki egy újat.
süti beállítások módosítása