Magyar Opera

Hordozható Opera 10.5x

Több meglepetésem is van számotokra. Először is elkészült az Opera 10.50-es végleges verzióból (b3296) a hordozható változat. Próbáltuk felmérni egy régebbi cikkben az igényeiteket, hogy milyen is legyen ez. Szerkesztőtársaimmal is megvitattuk ezeket a javaslatokat, és arra jutottunk, hogy két változatot kell csinálni.

Az egyik a kezdő Opera felhasználóknak készült (Light). A fő cél az volt, hogy a user lássa, hogy mik vannak az Operában, de mégse legyen bombázva túl sok funkcióval. A felhasználói JavaScriptek is ki lettek véve ebből a változatból, hogy még véletlenül se legyen az, hogy ezek miatt egy oldal hibásan jön be, és a felhasználónak elmenjen a kedve a böngészőtől. A haladó hirdetésblokkoló is ki lett kapcsolva, viszont benne maradt, úgy mint a userjs mappa, hogy a vállalkozó szelleműek könnyen aktiválni tudják ezeket a funkciókat, és ki tudják próbálni.

A másik változat az Operát régebb óta használóknak készült (Pro), akik tisztában vannak az alapfunkciókkal, és esetleg még a haladóbb beállítási lehetőségekkel is. Itt a már meglévő UserJS-ek mellé raktam be többet is. Természetesen ízlés szerint ki és bekapcsolhatóak vagy manuálisan, vagy az ezeket kezelő Unite alkalmazás segítségével. Ez a változat kinézetre hasonlít a régebbi 10.50-es RC illetve béta verziókhoz, nincsenek plusz eszköztárak bekapcsolva, mint a lightnál. Természetesen pár kattintással előcsalhatóak.

Mindkét verzióba került bele egy alternatív eszköztár beállítás, ami a Firefoxhoz hasonló kinézetet kölcsönöz az Operának. Vagyis a címsor alatt található a fülsáv, és igény szerint a kettő közé bekapcsolható a személyes sáv. A részletes beállítások listájáért látogassátok meg a hordozható változatok üdvözlőoldalán.

Ezzel még nincs vége a hordozható verzióknak. Akiknek a régebbi változatok beállításai tetszettek, azoknak elkészítettem a 10.50 3298-as Opera USB-t, a "hagyományos" beállításokkal. A kíváncsiaknak pedig a 10.51-es snapshot verziót. Ez is a a régebbi beállításokat tartalmazza még.

Mivel sok fajta hordozható verziót csináltam, ezért a tesztelések ellenére előfordulhat, hogy hibákat tartalmaznak. Éppen ezért kérlek titeket, hogy ha a használat során hibát találtok, akkor jelezzétek azt a hozzászólásokban a verziószám megjelölésével. Ha a beállítások nem tetszenek, és úgy gondoljátok, hogy valamelyik nem praktikus, vagy más miatt nem jó, akkor azt is jelezzétek. Köszönöm!

Letöltések:

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr211834939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihics Zoltán (Med1on) 2010.03.12. 19:58:54

A jobb click lap fordítása parancsnál a go to page google translate helyett, 1 js-el meg lehet oldani, hogy azonnal bármely nyelvről magyarra fordítson. Én már kipróbáltam müxik, sztem elég hasznos. :)

awking 2010.03.12. 20:03:48

@Med1on: Megosztod velünk is? :)

ap · http://premiumlivesets.hu 2010.03.12. 22:12:44

Köszönjük, holnap meglesem :)

Mihics Zoltán (Med1on) 2010.03.12. 22:50:19

@awking: Ha igényt tart rá resius, penge vagy a többi szerkesztő akkor szívesen elküldöm nekik. :)

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.03.12. 23:30:49

@Med1on: Még fél éve találtam rá, mikor a Win7 RTM miatt rendszeresen figyeltem WZoR oldalát, aztán mivel oroszul nem beszélni jól kerestem valami egyszerűbb megoldást a jobbklikk menünél. :)))

Akkor nem tetszett, mert nem volt túl esztétikus az AJAX-os ablak meg lassú is volt, azóta pedig megfeledkeztem róla, meg mivel a magyar-angol fordítás inkább ferdítés, így nekem csak arra kellett volna, hogy angolra fordítsak mondjuk orosz vagy kínai oldalakról.

my.opera.com/Lex1/blog/show.dml/837350

Mihics Zoltán (Med1on) 2010.03.13. 13:18:04

@penge™: Ez is 1 megoldás lehet de nálam így van:

javascript:var t=((window.getSelection&&window.getSelection())||(document.getSelection&&document.getSelection())||(document.selection&&document.selection.createRange&&document.selection.createRange().text));var e=(document.charset||document.characterSet);if(t!=''){location.href='http://translate.google.com/?text='+t+'&hl=hu&langpair=auto|hu&tbb=1&ie='+e;}else{location.href='http://translate.google.com/translate?u='+escape(location.href)+'&hl=hu&langpair=auto|hu&tbb=1&ie='+e;};

Ómájgád 2010.03.13. 17:05:21

bookline.hu elszáll, mint a yahoo.com. Nálatok is?

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2010.03.13. 21:09:55

Sziasztok

Nekem hordozható operám van. Rákattintottam a frssités gombra de semmit nem csinált. Megnéztem a névjegyben a következő verzió van meg nekem:
Verzió
10.50 Internal

Összeállítás
3206

Környezet
Win32

Mit kell tennem, hogy a pro-ra frissitsek?

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2010.03.13. 21:20:03

youtube még mindig nem megy, csak nekem? legújabb flash, win7, legújabb stabil opera 10.50 3296 build

resius 2010.03.13. 22:04:07

@matyi10: Automatikusan nem fog menni a frissítés, mivel a pro illetve light verziókat én készítem manuálisan, az operás frissítshez nincs közük. Szedd le a pro verziót, majd tömörítsd ki valahová, másold be a saját profil mappádat felülírva a pro-ét. Így megmaradnak a beállításaid. Viszont nem javasolnám ezt, mert a pro illetve light beállításai eltérnek a régi beállításoktól, így néhány funkció nem fog működni. Ha mindenképpen frissíteni akarsz, én inkább azt ajánlom, hogy a fent leírt procedúrát inkább ezzel a verzióval játszd el: magyaropera.info/usb/Opera10.5b3298_usb.zip
Vagy ha mindenképpen ragaszkodsz a pro verzióhoz, akkor szedd le, és állítgasd be úgy, ahogy neked tetszik.

@tetra: Telepített változatnál nekem sem működik, sőt, ma IRC-re is bejött 2 ember, akiknek szintén nem ment. Még nem jöttem rá, hogy mi a gond. Viszont az usb-s változatok tökéletesen műkönek.

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2010.03.14. 00:34:40

@resius: köszi a visszajelzést, akkor kénytelen leszek továbbra is IE-vel videót nézni... *sóhaj*

Ómájgád 2010.03.14. 00:42:47

@resius: a legújabbal. Ezek szerint az eredeti 10.50 nem száll el?

Ómájgád 2010.03.14. 00:45:03

pontosítok: 10.51, 3309

resius 2010.03.14. 13:50:43

@Ómájgád: van már 10.51 RC1 verzió, és ahogy a másik cikkhez írtad, a yahoo és bookline már jó. :)

Itt van az USB-s verzió is: magyaropera.info/usb/Opera10.51RC1_usb.zip

Asheron 2010.03.15. 20:31:19

Sziasztok
Ha csak a hirdetésblokkolót akarom használni az userjs mappában melyik fájlt hagyjam bent?
Találok valahol leirást hogy a többi mit csinál?

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.03.15. 21:45:51

@Asheron: Az "adblock.js nevűt. De egyszerűbb ha kikapcsolod azokat, amik nem kellenek.

Magyarul nem sok leírást találsz róluk. Resius-nak volt egy korábbi postja, abban bemutatott párat, de mind nincs közte.

block-external: Ez heurisztikusan blokkolja a káros és idegesítő scripteket, ezáltal bizonyos oldalakon a betöltési sebesség megháromszorozódik, full AJAX-os oldalakon viszont célszerű kikapcsolni (amit a jobb alsó sarokba levitt egérmutatóval meg tudsz tenni), mert olyat is blokkol, amit nem kéne.

cleanURI: Nem tudom találkoztál-e már olyan oldallal, amin ha rákattintottál egy linkre először bedobott egy átirányító oldalra, például anonym.to vagy hasonló és csak pár másodperc után irányított át az eredeti linkre. Rosszabb esetben az átirányító oldalon reklámot kaptál. Na ez a script ezeket az átirányításokat iktatja ki. Az indapass-on például pont nem tudsz belépni az eredetivel, viszont ami ebben van abban már kivétellistán van a blog.hu és összes társdomainje. Persze gondok lehetnek vele, én még nem tapasztaltam.

linkalert: Mikor direktlinken (értsd: a link végén a fájl fájl_neve(pont)kiterjesztés formátumban van) keresztül töltesz egy kis ikon jelenik meg a látvány kedvéért. A hasznosabb oldala viszont az, hogy látsz szintén egy kis ikont mikor egy link új lapon fog megnyílni (vagyis tudod mikor kell középső klikkel megnyitni, mikor nem), azt is látod, ha egy link frame-ben nyílik meg, vagy egy link új domain-en akar megnyílni vagy JavaScript popup-ról van szó.

linkify: Ez szerintem mindenkinek hasznos cucc és mellékhatását sem tapasztaltam még sehol, lényeg, hogy a hátétépét vagy duplavéduplavéduplavét (a hülye blog.hu miatt írom így) tartalmazó szöveges formában lévő linket linkesíti, tehát neked nem kell kijelölnöd, jobbklikkelned és "Go to Web Address"-re klikkelned, hanem egyszerűen csak rákattintanod a linkesített formára.

Hátránya maximum annyi, hogy ha moderátor vagy egy olyan fórumon, ahol ki szoktad vágni az olyanokat, akik nem tudják helyesen használni a BBCode-ot vagy HTMLCode-ot, vagy rosszabb: alapból leszarják.

A linkesítés hátrányait meg megtapasztalhatod itt a blog.hu-n is, amiért lecsípi a hátétépét és a vévévét.

noclicktoactivate: Ez is mindenkinek hasznos, aki valaha nézett már Operában YouTube vagy akármilyen más videómegosztón lévő videót, ugyanis megtapasztalhatta, hogy Operában kattintani kell egyet ahhoz, hogy elérd a vezérlőket, vagyis hangot tudj adni vagy lepause-olni vagy újraindítani meg ilyesmi. Ez a script ezt iktatja ki. Hátrányát még nem tapasztaltam egy oldalon sem.

powerdrag: Ugyanaz, mint Chrome-ban és Safariban a szövegdoboz (ahova gépeled a kommentet) átméretezhetőség, csak itt nyomva kell tartani a Shift-et, mikor leviszed a szövegdoboz jobb alsó sarkába az egeret.

snap-links: Ez akkor hasznos, ha gyakran használod a középső klikket, illetve sok linket szoktál megnyitni egyszerre a háttérben. Az Alt nyomvatartásakor lenyomod a bal egérgombot az oldal egy üres területén és elkezded húzni. Egy kék pontozott négyzet jelentik meg és ami a négyzeten belül van azt a linket új lapon meg fogja nyitni a háttérben. 10.5x-től egy bug miatt jelenleg átugrik a legutolsó linkre, de ettől még nem veszít sokat az értékéből és hatékonyságából a script. Piros keret van a linkek körül, így jobban látod miket nyitsz meg és az állapotsávban látod hány linket jelöltél ki.

Ha valami kimaradt, szólj.

Asheron 2010.03.15. 22:06:59

Hálás köszönet a részletes leírásért.
Asszem már minden világos.
Mégegyszer köszi!

Wolfram 2010.03.21. 13:56:01

letöltöttem az itteni linkről a 10.50. Pro-t- lenne néhány kérdésem

a UJS Manager-ben nem tudom ki/be kapcsolni a usj-ket. csak úgy tudom deaktiválni, hogy tcm-ben átnevezem a kiterjesztést. ezt korábban tudtam, ha a pipára kattintottam: aktív: zöld, inaktív: szürke (plusz legördült egy info mező az adott ujs-ről)

snap-links: ez hogy működik? ha alt-ot nyomok, akkor fixálja a négyzetet, azaz nem növelni, hanem áthelyezni tudom az egérrel. egyébként kijelöli a linkeket, de hogy nyitom meg?

block-external: nekem a google képkereső találati oldalon blokkolta a beállítások megjelenítését (pl, képméret stb.), úgyhogy repült.

a flash blocker és grafik blocker gomb továbbra sem működik rendesen, mindig átveszi egy másik css. pedig hasznosak lennének, pont a flash blocker-t kell gyakran ki/be kapcsolgatni, így csak körülményesen, több klikk-el megy.
a toolba.ini-ben találtam rá vonatkozó parancsot. ennek a helyére ül be két másik:

[Customize Toolbar Custom.content]
Button0, "Select user CSS file"="Select user CSS file, , , "Flash Blocker on", "Transfer Loading" > Deselect user CSS file, , , "Flash Blocker off", "Transfer Failure""

Button1, "Select user CSS file"="Select user CSS file, 1, , "Grafik Blocker on", "Transfer Loading" > Deselect user CSS file, 1, , "Grafik Blocker off", "Transfer Failure""

Wolfram 2010.03.21. 14:12:53

és még egy: az iwiw.hu-t mi blokkolja? teljesen inaktív a felület, mintha egy fotón kattintgatnék. aztán néha sárga keretet kap a emil/jelszó mező, aztán nagy ritkán beenged.

ilyen a nyitóoldal:

kepfeltoltes.hu/view/100321/Felv_tel1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

a görgetősáv a bal felső sarokba teljesen inaktív. amikor megjelenik, tudom, hogy nem enged be.

Wolfram 2010.03.21. 17:13:18

@Med1on: hali, ezt a "lap fordítása..." dolgot nem írnád le bővebben? nekem megnyit egy sztaki oldalt, de azonkívül nem történik semmi hasznos. hol lehet ezt átállítani? hol lehet szerkeszteni a jobb klikkes menüt? köszi!

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.03.21. 18:09:13

@Wolfram: Nem tudom miért nem tudod kikapcsolni, nálam gond nélkül működik.

snap-links: 10.5x-ben a mouseEvent bugos, így volt egy alternatív verzió, amit AjushJ frissített. Gondolom valamiért a régi került bele. Nem én raktam bele.

block-external: Már nagyon régen semmi baja nincs a Google-val. Egyébként meg leviszed az egeret és ideiglenesen tudod blokkolni, ha pedig végleg akarod, akkor // @exclude

"a flash blocker és grafik blocker gomb továbbra sem működik rendesen"

Értelmük sincs sok. A Grafik blocker mást is eltüntet, aminek megegyezik a mérete a szabvány bannerméretekkel a Flashblocker CSS pedig még a blokkolt flash helyét sem mutatja, ezzel az erővel még a gyári megoldás (kikapcsolod mindenhol és oldalspecifikusan bekapcsolod bizonyos helyeken) is jobb. Ezeket nem mi raktuk bele, hanem az eredeti OperaUSB készítője, így benne maradt.

Sajátgombbal userCSS-t lehet ki-be kapcsolni, viszont csak dinamikus elérési útvonallal. Vagyis ha utólag még pakolsz több CSS-t a styles\user könyvtárba akkor már előfordulhat, hogy 1-1 gomb mást kapcsol. Nézegettem, hogy mi alapján van a sorrend, de sem a css fájl neve, sem a CSS fájl fájlbéli elnevezése nem jött be.

Az IWIW-et a bekapcsolt On Demand Plugin blokkolja. Vagy azt kapcsold ki, vagy az iwiw-en oldalspecifikusan a beépülőket.

A szotar.sztaki.hu-t szintén az On Demand Plugin blokkolja.

Wolfram 2010.03.21. 19:35:32

kösz a segítséget!

időközben meggyógyult... nem tudom, csak úgy magától, de ezen márt nem lepődök meg.

(update: közben kiderült, hogy azt is a block-external blokkolta)

snap-links: AjushJ 1.5.6 van, szerintem nem bugos, csak nem tudom, hogy működik. kijelölöm a linkeket, szépen bekeretezi pirossal, és hogyan tovább. ha felengedem inaktiválódik, gondolom valami gombkombinációval meg kellene nyitni a háttérben az összeset.

az on demon plugin kell az "external action" hoz (még te adtad, arra kell, hogy a youtube videók ne induljanak el maguktól).

erről az oldalspecifikus meg szelektív ki/be kapcsolásról nincs valahol valami leírás? még ezzel a "BlockIt, Its like NoScript extension for firefox, but different"-el sem vergődtem zöld ágra

("...leviszed az egeret és ideiglenesen tudod blokkolni, ha pedig végleg akarod, akkor // @exclude vagy ...kikapcsolod mindenhol és oldalspecifikusan bekapcsolod bizonyos helyeken... kapcsold ki az iwiw-en oldalspecifikusan a beépülőket)

"A szotar.sztaki.hu-t szintén az On Demand Plugin blokkolja." ezt a jobb-klikkes menüt nem lehet valahol átállítani google-ra? a sztakit különben sem szeretem nagyon hiányos, németből legalábbis a dicfor sokkal jobb.

Wolfram 2010.03.22. 07:54:04

szerintem ez is az oldalspecifikus beállításokkal függ össze: találtam egy highlight nevű ujs-t, amivel sárgával tudok kiemelni egy oldalon (hasznos, ha hosszú a szöveg). ugyanakkor nem tudom többé eltüntetni, még újraindítás után is megmarad. (?)

ezt az oldalt pedig, ha frissítem, egy ismeretlen hiba jelenik meg (csak ezen az egyen bejegyzésen)
-----------------------------------------------
<magyaropera.blog.hu>

Error! Unknown.
%252FHTML%252FBODY%252FDIV%252FDIV%255B3%255D%252FDIV%255B2%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%255B6%255D%252FDIV%252FDIV%255B25%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%252Ftext()%255B13%255D%252C238%252C%252FHTML%252FBODY%252FDIV%252FDIV%255B3%255D%252FDIV%255B2%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%255B6%255D%252FDIV%252FDIV%255B25%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%252Ftext()%255B15%255D%252C189%252C%252C%252C%252FHTML%252FBODY%252FDIV%252FDIV%255B3%255D%252FDIV%255B2%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%255B6%255D%252FDIV%252FDIV%255B25%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%252FU%252Ftext()%255B3%255D%252C1%252C%252FHTML%252FBODY%252FDIV%252FDIV%255B3%255D%252FDIV%255B2%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%255B6%255D%252FDIV%252FDIV%255B25%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%252FU%252Ftext()%255B3%255D%252C186%252C%252C%252C%252FHTML%252FBODY%252FDIV%252FDIV%255B3%255D%252FDIV%255B2%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%255B6%255D%252FDIV%252FDIV%255B25%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%252Ftext()%255B5%255D%252C5%252C%252FHTML%252FBODY%252FDIV%252FDIV%255B3%255D%252FDIV%255B2%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%255B6%255D%252FDIV%252FDIV%255B25%255D%252FDIV%252FDIV%252FDIV%252Ftext()%255B7%255D%252C257%2C%2C%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2Ftext()%5B5%5D%2C1%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2Ftext()%5B13%5D%2C28%2C%2C%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2FU%2Ftext()%5B1%5D%2C0%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2Ftext()%5B6%5D%2C0%2C%2C%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2FU%2Ftext()%5B1%5D%2C0%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2Ftext()%5B6%5D%2C0%2C%2C%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2Ftext()%5B3%5D%2C73%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2Ftext()%5B6%5D%2C0%2C%2C%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2Ftext()%5B3%5D%2C73%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B3%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%5B6%5D%2FDIV%2FDIV%5B25%5D%2FDIV%2FDIV%2FDIV%2Ftext()%5B4%5D%2C0
-----------------------------------------------

Wolfram 2010.03.22. 08:10:01

highlight ujs: kitöröltem az oldalra vonatkozó sütiket, azóta az oldal frissítésénél megjelenik egy hibaüzenet:
-----------------------------------
<www.origo.hu>

Error! Unknown.
%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B4%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%5B7%5D%2FP%5B4%5D%2Ftext()%5B1%5D%2C1%2C%2FHTML%2FBODY%2FDIV%2FDIV%5B4%5D%2FDIV%5B2%5D%2FDIV%5B7%5D%2FP%5B4%5D%2Ftext()%5B1%5D%2C829

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.03.22. 09:22:51

@Wolfram: A block-external-lal semmi baj nincs. Majd értesítem Resius-t, hogy a legújabb userJS-eket tegye bele, mert a block-external és a snap-links is pár hete frissült.

A snap-links márpedig bugos, ugyanis a háttérben kéne neki megnyitni a linkeket és az aktuális tabon maradnia és 10.10-ig így is tette, de a mouseEvent nem működik. Tehát nálad a mouseEvent-es userjs van meg, ami pontosan azt csinálja 10.5 alatt, amit írtál, hogy kijelöli de hiába engeded fel nem nyitja meg. Át lett írva ideiglenesen (amíg nem javítják a bugot) click-re, így viszont amint megnyitotta a linkeket átugrik a legutolsóra. Vagyis egyenként megnyitja az összeset, csak a sebesség miatt te csak annyit veszel észre, hogy a legutolsóra ugrott.

Alt-ra nem tudom miért fixálja a négyzetet, direkt azért szerettem, mert csak az Alt esetén működik, tehát sem a szövegkijelölést, sem az autoscroll-t, sem a mozdulatparancsokat nem foglalja le (ahogy FF-os megfelelője teszi).

Az On Demand plugin csak egy lehetőség. Ha csak a YouTube videókhoz kell használhatod amiket korábban postoltam userjs-eket is, vagy találsz a userscripts.org -on is párat csak írd be a keresőbe, hogy autoplay. Ezek nagyrésze Operával is működik.

A Block It-ről írtam a Noscript Operában című postban, de már van neki Unite alkalmazással egybekötött komolyabb változata is, inkább azt használd. Az már Local Storage-t használ cookie-k helyett, így nem érinti az Opera talán egyik legrégebbi domain-cookie bugja, hogy egy adott laphoz tartozó sütiket az egész domainre alkalmaz. Ezért nem is volt soha stabil textarea backup sem, mert ha ehhez a posthoz írtál egy kommentet, akkor egy másik postnál ugyanezen a blogon felajánlotta ugyanúgy.

Bár nálad nem tudom mennyire akad a görgetés az oldalakon mikor aktív a BlockIt.

A highlight-re: Ctrl+F12->Haladó->Sütik->gyorskeresőbe beírod, hogy ujs és amit kidob a highlight-hoz azokat törlöd. Utána pedig kikapcsolod a userJS-t, amíg nem lesz frissítés, mert úgy látszik 10.50-nel nem kompatibilis.

resius 2010.03.22. 12:45:29

@penge™: vedd úgy,h értesítve vagyok,de mikor csináltam elvileg a legújabbfajta tettem bele...

Altano 2010.03.24. 18:34:30

Sziasztok!
Én is kipróbáltam a Pro verziót, viszont valamiért az adblock+ js viszont nem akar működni megfelelõen.
Miután kijelölöm a blokkolandó területet, megkérdezi, hogy hová mentse az alapértelmezetten default nevû fájlt. A fájlt megvizsgálva a bejegyzés valóban megtörténik, viszont amikor a 3. menüponttal menteném a változásokat, a fájlból eltûnik a bejegyzés, és /clear lesz csupán helyette. Ha nem mentem el, akkor legközelebb a default fájlban levõ bejegyzések ellenére, az oldal minden eleme ugyanúgy betöltõdik. Jelzem az asztali operámban használom az Adblock+ -t, és ott tökéletesen mûködik.
Mit rontok el, és a hordozható változatban hogyan használjam ezt a funkciót?
Köszi a válaszokat :)

/Bocsi az előbb rossz helyre postoltam, igazából itt a helye a kérdésnek/

joshiie 2010.04.09. 10:40:29

Sziasztok!

Kissé még új vagyok az operázgatásban, de nem tudna valaki adni nekem egy olyan letöltési linket, ahol olyan opera portable-t tudnék letölteni amibe, működő flash van itegrálva?! Bocsánat ha van ilyen az oldalon, de nem láttam sehol, valszeg elkerülte a figyelmemet! Fontos a Portable és fontos benne a flash mert a munkahelyemen nem tudok telepíteni!
Help me!

Köszönöm

zsüi_ 2010.04.09. 13:21:50

@joshiie: A beépülőkkel pont az a probléma, hogy külön kell őket telepíteni, függetlenül működnek a böngészőtől, az csak ad nekik egy megjelenítő felületet. Tudtommal nem létezik és nem is létezhet az amit te keresel. Bízz benne, hogy az összes oldal rövid időn belül belátja hogy a html5 video jó dolog, lecseréli a flash-t és a videóit olyan codec-kel tömöríti ami nem kerül milliárdokba a böngészőgyártóknak, így még akár működhet is.

joshiie 2010.04.09. 14:23:49

@zsüi_: Köszönöm de már megtaláltam a megoldást!

Itt van! :) www.kejut.com/operaportable

Csak elkerülte a figyelmemet! :)

Köszönöm azért még 1*

resius 2010.04.14. 12:48:45

Mivel még nincs hozzá cikk, ide írom:
10.52 b3353 USB: magyaropera.info/usb/Opera10.52b3353_usb.zip

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.04.14. 16:32:45

@resius: Kipróbáltam, első körben a Desktop Team-en volt egy taskmanagerkilövős "no responding", utána valahol egy sima összeomlás, amire küldtem is jelentést, a mozdulatparancsokat pedig minden indításnál újra és újra megkérdezte, hogy bekapcsolom-e. 5 perc tesztelés elég volt, hogy eldöntsem, rátelepítem-e a meglévőre. Azt hiszem megvárom a következőt.

Fejlesztési szempontból viszont jó jel, hogy ennyire bugos, mert az azt jelenti, hogy elég mélyen beletúrtak a forráskódba, tehát a javításokra fókuszálnak.

resius 2010.04.14. 16:56:11

@penge™: Hát nem tudom, de az általam látogatott oldalakon nem volt semmi gond. 10+ tab esetén viszont rengeteg memóriát zabált...

resius 2010.04.27. 12:42:30

magyaropera.info/usb/Opera10.52_usb.zip

A light és pro verziókra még egy kicsit várnotok kell (max 1 napot). :)

Teddy Beer 2010.05.03. 09:23:28

10.53 mikor lesz? Meg jó lenne, ha ki lenne ütve az auto frissítés is. Nem azért hordozható hogy frissítéssel zavarjon.
thx!

resius 2010.05.03. 16:08:44

@Teddy Beer: Kint van a pro és light. Az alap már régebb óta kint volt amúgy, csak az a magyaropera.blog.hu/2009/09/16/hordozhato_opera_10 linken.

Automatikus frissítés tiltva, köszönöm az észrevételt.

Mihics Zoltán (Med1on) 2010.05.14. 20:31:18

Nekem csak 1 gyors technikai kérdésem lenne. Azt hogy oldottátok meg a portable Operában, hogy automatikusan használja az userjs fájlokat? Abba amit én készítettem nem találja meg szóval tuti van vmi trükk a dologban. :)

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.05.14. 20:56:33

@Med1on: Dinamikusan vannak megadva a linkek. Tehát nem C:\ -rel kezdődik, hanem csak simán "profile\userjs" (idézőjelek nélkül).

Mihics Zoltán (Med1on) 2010.05.14. 22:00:35

@penge™: thx. Én meg már azt hittem vmi nagyon rejtett beállítás lesz. :D

AtheIstván 2010.05.20. 01:59:57

@resius:

Az óra melletti Opera ikon szerintem fölösleges! Ha Te is így látod akkor In the address bar, type:
opera:config
Search for “tray” or just scrool down until you see “Show Tray Icon” preference.
Uncheck the option.
Done.

:)

Mihics Zoltán (Med1on) 2010.10.01. 18:33:51

A fél mbyteos 0AutoPagerize.SITEINFO.js (oAutoPagerize.js) milyen kihatással van a teljesítményre? :D

Mihics Zoltán (Med1on) 2010.10.01. 19:00:21

@penge™: Egy hibát találtam benne. A btjunkie oldalon ha készítesz egy keresőt és a címsorból használod pl így:

b Nelly [Brass Knuckles]

akkor az eredmény:
<font color="#CC0000">Nellyfont>-Brass-Knuckles-2007-retail

vagyis a kapcsos zárójelet nem nagyon díjazza. Szerencsére ez inkább érdekesség kategória mint komoly hiba.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.10.01. 19:07:13

@Med1on: Nem csak címsorból és Chrome-ban is belerakja a piros hexa színkódot a kapcsos zárójelnél.

Szerintem az oldalnál van valami probléma a JavaScripttel (a kapcsos zárójel a query-ben megtöri a kódot, mivel nem alakítja át SGML-re).

Mihics Zoltán (Med1on) 2010.10.01. 19:11:05

@penge™: Igazad van más oldalon már nem tapasztalható ilyen gond.
süti beállítások módosítása