Magyar Opera

My Opera - túl a kétmillión!

Az Opera 2001 augusztusában indította útjára közösségi portálját, a My Opera-t. Lassú fejlődés során folyamatosan növekedett a felhasználói létszám, de robbanásszerű tempó csak az utóbbi időben tapasztalható. Mára már több, mint 2 millió regisztrált taggal büszkélkedhetnek.

Az oldal első jelentős megújulása 2005 szeptemberére tehető, a második 2007 márciusára. A regisztrációk számának szempontjából nagyon sokat jelentett az Opera Link, ami 2007 októberében került bevezetésre, és lehetővé tette egyes Opera funkciók szinkronizálását a regisztrált látogatók számára. A mindeddig utolsó frissítésre a tavalyi év végén került sor, egészen pontosan novemberben. Mint minden frissítés, ez is számos új funkciót és a meglévők bővítését hozta magával, így ma már saját fotóalbumunk, blogunk is lehet 1GB-os tárhellyel. Nem is beszélve a fórumokról, és a különféle Operához letölthető kiegészítőkről, amik szintén itt érhetőek el, akárcsak a különféle fejlesztői blogok, mint a Desktop Team.

A népszerűség egyik fokmérőjének tekinthető a regisztrált tagok száma, ami szintén az utóbbi időben indult meredek növekedésnek. Jellemző, hogy míg az első egymillió felhasználó 6 év alatt "jött össze", addig a következőre csak szűk másfél évet kellett várni. Egészen múlt hét szombatig, amikoris beregisztrált a kétmilliomodok felhasználó is. És a regisztrációk száma egyre csak emelkedik...

A nevezetes alkalom tiszteletére az Opera Software vezetője, Von Tetzchner is közzétett egy rövid videót, amin visszaemlékezik az régi időre. Íme:

Ha te is szeretnél része lenni ennek a közösségnek, blogolni akarsz, vagy csak egyszerűen élvezni a szinkronizálásból eredő előnyöket (netán mindhármat egyszerre), akkor lépj be te is a My Opera közösségébe - persze, csak ha még nem tetted meg... A regsztráció csak néhány perc, és természetesen teljesen ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr49888960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littlemat 2009.01.19. 20:06:20

antireklám: a Link szétzilálta a keresőimet. :(
ezután csak óvatosan kapcsolgatok

sChess 2009.01.19. 20:40:45

30 millió felhasználóból 2 millió. Ez biztos, hogy olyan nagy siker ?

Lali_ 2009.01.19. 20:55:56

@Schess: Mármint akinek kell az Opera Link...

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.01.20. 10:52:11

Az Opera Link nincs teljesen beleszámolva ebbe. Azt viszont nem tudom, hogy hányat számolnak bele és hányat nem ... A 2 millió előtt írták a MyOperások, hogy igazából már rég átlépték a kétmilliót, de csak az Opera Link miatt. Valószínűleg csak azokat számolták itt, akik valami egyebet is csináltak a MyOpera oldalán, pl. bejelentkeztek már a webes felületen is, vagy létrehoztak blogot, fotót, akármit, és nem csak szinronizálásra használják az accountot.
süti beállítások módosítása