Magyar Opera

Téged is vár a My Opera!

Nemrég beszámoltunk arról, hogy az Opera internetes közösségi portálja, a My Opera komoly felújításon fog átesni. Nos, a nagy nap ma érkezett el, és néhány óra üzemszünetet követően az új portál megnyílt a felhasználók előtt. Mint minden kezdet, ez is kicsit nehezen megy, jelenleg is kissé döcögős az oldal működése a rá zúduló terhelés miatt.

A lényeg azonban, hogy itt van, hiszen az új külső sok változtatást rejt. Ami rögtön szembetűnik, az a leegyszerűsített megjelenés. Kevesebb zavaró elem és több Opera, az új honlap stílusa és színvilága ugyanis nagyban hasonlít a böngészőéhez.

A háttérben sokkal komolyabb változások zajlottak, a kód nagy részét teljesen újraírták. Az eredmény egy teljesen szabványkövető, gyors (már amikor nincs agyonterhelve) és funkciógazdag portál, ami egyben képes alkalmazkodni a mobiltelefonok szűkös megjelenítési lehetőségeihez is.

A felhasználók számára az egyik legfontosabb változás, hogy a 300MB-os tárhelyet 1GB-ra bővítették, ami nagy szó, tekintve, hogy a regisztrált felhasználók száma már meghaladja az 1,8 milliót, és stabilan közelít a kétmillióhoz. Ezt az extra helyet sok mindenre használhatjuk. Lehetőségünk van egyszerű fájltárolásra is, de az üzemeltetők nyilvánvaló célja, hogy még több fotót és blogbejegyzést töltsünk fel személyes oldalunkra. Apropó fotó, az egyes albumokat most már diavetítés keretében is megtekinthetjük. Emellett lehetőségünk van jelenteni az oda nem illő (erőszakos, pornográf) képeket is, amiket így a moderátorok hamarabb kiszűrhetnek.

Az Opera szinkronizációs szolgáltatása, az Opera Link is nagyobb szerepet kapott. Most már egy fenti legördülő menüből közvetlenül is elérhetjük könyvjelzőinket vagy jegyzeteinket. Utóbbiakat akár magunk is írhatunk, amik kisvártatva a böngészőben is megjelennek majd.

Nyelvi téren is fejlődött az oldal, hiszen megjelent a norvég, spanyol, olasz, japán és kínai lokalizált verzió. A későbbiek folyamán újabb nyelvek várhatók, remélhetőleg a magyar is előbb-utóbb megjelenik...

A fentieken túl rengeteg hibajavítás is került az új kódba. Sajnos azonban az átállás nem volt problémamentes, egy ideig nem voltak elérhetők az avatarok sem. Az egyik új funkció, az aktivitásodat jelző hírcsatorna jelenleg sem működik. Sokkal komolyabb gond, hogy a kezdeti felhasználói roham elmúltával is tapasztalhatók lassulások, ezek javításán és a további optimalizáción tovább dolgoznak a készítők.

Nektek pedig azt tanácsolom, hogy vegyétek birtokba, használjátok, blogoljatok, fórumozzatok, osszatok meg minél több képet!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr61776365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsini 2008.11.20. 09:03:47

továbbra is meg van zavarodva nekem:
my operában be vagyok jelentkezve (állandóra)
opera linkre (link.opera.com) kér nevet, jelszót
belépek, átlép a my.opera.com/community/login/wronglogin.dml oldalra, és kiírja:
LOGGED IN
Hi. You are now logged in..
Continue to the My Opera home page »

-vagyis hibás a belépésem (nem az), de be vagyok lépve, és így nem tudom elérni az opera linket :)

próbáltam már kijelentkezni mindenhonnan, cookie-kat törölni, jelszót váltzotatni...
ahányszor csak be akarok lépni link-re, bejelentkezik my operára, átdob a wronglogin-re, és közli, hogy be vagyok jelentkezve :) viszont az opera linkhez nem férek hozzá. (de a szinkronizálás gond nélkül működik)

Lali_ 2008.11.20. 21:27:55

Egyébként a www.opera.com/ is megújúlt, nekem tetszik :)

Dixon008 2008.11.21. 18:50:13

Nekem is tetszik a változás. Mindkét oldalon.
Nem igazán kapcsolódik a témához, de a Desktop Team blogon aktivizálta magát az új designer és visszajelzést készített a felhásználókkal 3 kérdés az egész. Én már elküldtem nem túl nagy igényemet, tegyétek ti is: my.opera.com/desktopteam/blog/2008/11/11/opera-ui-feedback

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2008.11.23. 14:28:06

Valóban jó lett.- Ráadásul nemcsak a megjelenése más, hanem az eddigi információk is rendezettebbek lettek.
süti beállítások módosítása