Magyar Opera

Tipikus böngésző felhasználók

És te melyik kategóriába tartozol?

Böngésző felhasználók (kattints a képre a nagyobb változathoz)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr78694710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem 2008.10.03. 21:41:09

Az Obsessed Chrome user lemaradt, ami kb. az egészséges elegye az ff-opera-safari triónak :D

exhttp · http://exhttp.freehostia.com 2008.10.04. 10:42:15

a google chrome-ot elég sok vebhely nem ismeri (v a google a webhelyeket:)), úgyhogy sűrűn kell átválogatani a tálcán vmi emberszabásúbb böngészőre:

www.freeweb.hu/szemermes/bongeszohiba1.jpg

persze nem opera 9.x -re, mert bug bug hátán, nem linkelem tele a kommentezőt, itt egy lyó vicces:

proxy.org

a jobb fölső görgetősáv görög, de a tartalom nem..

az opera azért érdekes, mert mindennapi böngészésre használhatatlan, viszont olyan érdekes megoldásokkal zsúfolták tele a minden valószínűséggel saját kedvtelésükre játszódó örömfejlesztők, amikre böngészés közben szökőévente van szükség, lyó bonyolult a kezelőfelülete, de ötletturkálónak kiváló.. nagyritkán egy hangyapöcsnyit operás kedvem kerekedik, mint most is, opera-tematikában opera bongészővel kommentezünk:))

[egyébként néha szellemes ez a blog..]

Baldric 2008.10.04. 12:33:26

Azért az elég nagy túlzás hogy nem alkalmas mindennapi böngészésre, lehet hogy csak én vagyok szerencsés, de évente talán egyszer van szükségem egy másik böngészőre.

A kezelőfelületet meg lehet szokni, testre lehet szabni, de Operával igazából nincs is szükségünk kezelőfelületre, szerintem meglepődnél ha látnád mit tud egy vérbeli o/ás a böngészőjével.
Nekem az a véleményem hogy az Opera a "poweruserek" kedvében jár, szerintem ha szánsz pár órát arra hogy átnézd a beállításait, esetleg átolvasod ezt a blogot, és alaposan testre is szabod, nem fogod megbánni.

madve2 2008.10.04. 13:09:36

Velem egyre gyakrabban esik meg, hogy valami nem működik, úgyhogy rutinosan alkalmazom a kiváló "Megnyitás ezzel > Firefox" funkciót, aminek segítségével kiderül, hogy nem az Opera a hülye, hanem az adott dolog TÉNYLEG nem működik - se FF-ban, se IE-ben, sehol =)

Szerintem az Opera azért nem tudja magáról levakarni ezt a "semmi sem működik" címkét (túl azon, hogy van 1-2 oldal, ami tényleg nem működik sajnos), mert ha FF-ben történik veled valami furcsa, akkor elkönyveled, hogy ez egy szar oldal, és továbbmész, míg ha Operában történik ugyanez, akkor "na basszus, ebben a fos böngészőben ez se működik!" (és az átlagember ilyenkor simán becsukja, nem vacakol azzal, hogy megnyissa máshol... jut is eszembe, lehet, hogy a fejlesztők pont azért találták ki ezt a "Megnyitás ezzel" funkciót, hogy lásd, nem az ő készülékükben van a hiba =))

A másik "gond" meg persze az, amit Baldric mond, hogy az Opera hiába jobb elvileg az "out of the box" élményben, sajnos nem "easy to pick up and play" =)

Bubbles 2008.10.04. 13:53:00

Én minden nap járok ide, de nem tudom magam rávenni az opera használatára. Úgy érzem mindenre nyitott vagyok, de ez nem megy. Ha nem jött volna a 3.x-es FF tuti váltottam volna, de sajnos...
A másik pedig a safari, annál sz*rabb nincs:) Tud valaki safaris blogot?:)

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.10.04. 15:06:52

Hát, ez gagyi provokáció. Szerintem a legtöbb Opera használó az napi használatra tartja a böngészőjét.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.04. 15:27:55

Bubbles, akkor miért jársz ide? Tényleg érdekel :)

Bubbles 2008.10.04. 16:11:42

Mert egy nagyon jó kis böngésző és jó a közössége, de nekem nem akar kézre állni a cucc. Pedig fent van, sokszor elindítom, de nem tudom... mióta meg van a Chrome azóta meg nem mondhatom rá azt se, hogy a leggyorsabb:(

RaidX 2008.10.04. 19:08:10

Az Opera annyira nem jó mindennapi használatra, hogy talán a 6-os verziótól használom.
Az IE csak azért van fent, mert az MS oldala azt igényli.
FF-et egyszer-kétszer felraktam kíváncsiságból, de nem tudtam végigpróbálni mit is tud. Szinte kiütést kaptam tőle. Utálom, ha egy programhoz mindenféle kiegészítő cuccokat kell letölteni és telepíteni, hogy használni tudjam.
Az Operát, ha ujra telepítem a verzióváltás miatt, perceken belül testreszabom és úgy működik ahogy szeretem. Valóban, a 9.5 kissé el lett kapkodva, de gyorsan jött a 9.6 aminek napokon belül kijön a végleges verziója.
A Google Chrome tetszik, kipróbáltam, náha használom is. De az Opera áll legjoban kézre.

exhttp · http://exhttp.freehostia.com 2008.10.04. 21:36:06

azt h lehet megoldani az operánál, h az rss feed (az a kis narancssárga, csíkos) látszódjon az url mező jobb szélén, h operában ne kelljen mindig ráklikkoljak erre a blogra, h frissült-e?

its me 2008.10.04. 22:27:19

Sziasztok !
OFF:
Szeretném megkérdezni , lehetséges-e a következő.
Opera böngészőt használok .Azt szeretném , ha egy mp3-ra kattintok a neten , akkor a Windows Mediaplayer azonnal kezdje meg a lejátszást ( mint az explorerben ) és ne várja meg míg a dal betöltődik ..
Ötletek ?

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.04. 22:32:20

exhttp: Annak látszódnia kell, de csak akkor lesz látható, ha az egész oldal betöltődött az utolsó képig minden.

its me: Már van plugin Operához is, úgyhogy még a Firefoxnak sem kell fentlenni hozzá: my.opera.com/rejzor/blog/2008/06/29/opera-wmp-plugin-1-0-released

Ezt telepíted és kész. Ha mégsem, akkor a beállítások->haladó->tartalom résznél kiválasztod az mp3-nál, hogy megnyitás Operával és alul a legördülő menüből a WMP plugint.

exhttp 2008.10.04. 22:35:14

ja, bocsi, látom már az rss feedet, csak meg kell várni, amíg letöltődik az oldal..

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.10.04. 22:35:55

exhttp: ez az alapértelmezett működés, hogy ott az rss ikon. Ha rányomsz, akkor alapból berakja a beépített feed-olvasóba innen szedett névvel.

its me: gondolom a tools/preferences/advanced/programs alatt kikeresed, hogy mp3 (valószínűleg ki kell ikszelni, hogy az Opera által nyitott dolgokat is mutassa), és beállítasz valami plugint...

its me 2008.10.04. 23:29:52

Kipróbáltam amit mondtatok ,de nem működik . A probléma nem az , hogy nem nyitja meg a Media player az mp3-akat , hanem csak teljes betöltődés után (kb 1 perc)nyitja meg . Igen , tudom van Quicktime meg minden , de az nagyon pocsékul szól , so inkább megvárom az egy percet ..

tuxpingu 2008.10.05. 13:07:42

safari szerintem mindenr ejó, aki meg nem így látja nem próbálta még ki. nálam kb. már fél éve megy és eddig nem volt vele gáz. próbát megér

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.10.05. 15:16:45

its me, szerintem te simán open-t nyomtál, a pluginnak mennie kéne. Korrektül átállítottál mindent a beállításokban, hogy ne az alapértelmezett ablakot dobja fel, hanem alkalmazza a plugint?

its me 2008.10.05. 21:56:23

Na felraktam a plugint . De hogy nehogy jó legyen azt az oldalt , ahonnan az mp3-ak jönnek Speedyshare .com - nem komálja.. :( Ez az üzenet fogad :

A Windows Media Player nem tud csatlakozni a kiszolgálóhoz. Lehet, hogy a kiszolgáló nem megfelelő vagy nem érhető el, vagy a proxybeállítások hibásak.
Nem tudom mi a prob , datán és rapidon lévő mp3-at viszont azonnal vitte ...
Bezzeg az explorerből megy a speedyshare is ..
Azért kössz a segítséget !

Reaper23 2009.03.20. 11:06:32

Azt meg ki jelentette ki, hogy az Opera nem jó mindennapi használatra? Én az 5.0-ás verzió óta használom minden nap, de soha nem volt vele küönösebb gondom...
Mellesleg erőforrásban is sokkal kevesebbet zabál, mint a kedves Tűzróka, vagy a Safari...Utóbbit egy darabig használtam, Firefoxot soha... A Safarival az volt a baj, hogy lassan indult, néha mindin ok nélül ment a vinyó ezerrel, a böngésző meg befagyott 1-2 percre, aztán minden ment tovább.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.03.20. 12:54:38

@Reaper23: A mindennapi használat relatíve függ attól, hogy ki milyen oldalakat látogat. A Google szolgáltatásaival például én is néha megszenvedek. A google-fix userjs is frissülhetne már, mert 2007.03 óta igencsak vannak még bugok 9.6x és 10 alfával is bőven.

A beépített feature-ökről meg annyit, hogy az IE-hez és addonmentes FF-hez szokott userek el nem tudják képzelni, hogy bizonyos funkciók minek vannak bele, amikor eddig is megvoltak nélkülük. Én 2006-ban még röhögtem a mouse gestures-en.
Sok hasznos dolgot az itteni írásokból ismertem meg és ma már a mindennapi használat része. (pl single-key shortcuts, userscriptek, egyéni keresők) de sidebar, opera-féle smooth scroll, oldalspecifikus beállíthatóság és testreszabható eszköztárak, menük nélkül is nehezen lennék már meg. Néhány esetben a "hiányosságokat" (pl: plain-text copy) is fícsörként szerettem meg. De olyan apróságokat is, mint például a bizonyos képmegosztókon belinkelt screenshotoknál, amit az Opera szépen megnyit böngészőből, a többi pedig (FF/IE/Chrome) le akarja menteni egyből.

Van persze olyan is, ami a többiben jó. Például a könyvjelző eszköztár azon opciója, hogy az odahúzott elemet átnevezheted, illetve a nevet kitörölve faviconná alakíthatod, mindezt egyetlen eszköztáron, Operában pedig csak előre definiálhatod, hogy szöveg legyen, vagy ne legyen. Ez persze megoldható, ha a forrásból szerkeszted a title részt, de mégiscsak kényelmesebb a másik megoldás. :D
De mappákat például nem rakhatsz eszköztárra (a személyes sávot kivéve). Úgyhogy a gomszerkesztővel kell szórakozni, mivel a személyes sáv az egyetlen, amire már a címsort sem lehet felrakni.

A vinyó amúgy nem a Safari hibája, hanem a multiprocess browser vs. lassú/hangos vinyó problémája. Ugyanez van Chrome-nál és IE8-nál is. Az oka, a Windows lapozófájlkezelésében keresendő, mivel amúgy ha elindítasz egy sima böngészőt, miután bezársz egy tabot az bennemarad a memóriában. Ellenben ott ha bezárod, akkor egyrészt a processzt is bezárod, tehát az általa lefoglalt memóriarészt a hülye Windows kilapozza, hátha szükséged lesz még rá. Védekezni szupergyors/hangtalan HDD-vel, illetve 64 bites 8 gigás ramos rendszer lapozófájl nélküli használatával lehet.

Az böngésző pillanatnyi megfagyása viszont már a Webkit cachelési bugja (mivel Chrome-ban is jelen van/volt) és csak XP-n tapasztalod, Vistán már a SuperFetch miatt nem, csak jobban kerreg a winyó.

Elektro (törölt) 2009.04.01. 10:09:43

opera mini zsír mobiltelefonon, opera zsír PDA-n, de pc-n egy rakás fos. FF rulez. Visszafele meg fordítva... MiniMo egy ganyé. IE-t 6 éve nem használok, csak olyan oldalakhoz, ami ezt igényli, magyarul szinte semmihez.
süti beállítások módosítása