Magyar Opera

Opera Mobile 9.5 előzetes

Tegnap az Opera Mobile csapata először mutatta be a mobil böngésző következő nagyobb verziójának előzetesét, az Opera Mobile 9.5-öt. Az előzetest még nem lehet letölteni és kipróbálni, mivel azt először a Mobile Word Congress 2008-on fogják bemutatni Barcelonában, február 14-én.

Az Opera Mobile már egy sokkal fejlettebb böngésző, mint a népszerű Opera Mini, igaz, hogy ez már csak a komolyabb okostelefonokon és eszközön fut. Az új verzió már ugyanazt a motort használja, mint az asztali Opera 9.5, támogatja a JavaScriptet, az AJAX-ot és a Flasht is. A felhasználói felület is eléggé megváltozott, új eszköztár került a képernyő aljára és tetejére, valamint már lehetőség van a weblapok nagyítására és kicsinyítésére, hasonlóan az Opera Minihez és az iPhone-hoz.

Sokat javítottak a sebességen, így az Opera Mobile 9.5 jelenleg kétszer olyan gyors lett, mint a legutóbbi végleges verzió, az Opera Mobile 8.65, valamint négyszer olyan gyors, mint az Internet Explorer a Windows Mobile-on. Az új Opera Mobile már kezeli az operás minialkalmazásokat (widgeteket) is, így sok hasznos kis programot tudunk majd futtatni a mobilon is, hasonlóan az asztali Operához. Most jön majd elő a minialkalmazások nagy előnye a többi hasonló megoldással szemben. Az operás widgeteket egyébként már a Nindento Wii böngészője is képes kezelni.

Az újdonságok mellett természetesen a régi funkciók is megmaradtak, így van benne füles böngészés, intelligens szövegtördelés és kisképernyős formázás (a vízszintes görgetősáv elkerülésére), weblap áttekintése, fektetett mód, weblapok mentése, telefonszám hívása weblapról, hivatkozások és képek küldése SMS-ben vagy MMS-ben, jelszókezelő, automatikus kiegészítés, előzmények, könyvjelzők és vágólap.

Az Opera Mobile jelenleg már több, mint 100 millió telefonon van telepítve, mivel sok szolgáltató és telefongyártó (többek között a HTC, Motorola, Nokia, Samsung, Sony Ericsson, T-Mobile) előre telepíti azt bizonyos készülékekre. Az Opera Mobile 9.5 az összes nagyobb platformon elérhető lesz, beleértve a Symbiant, a Windows Mobile-t és a Linuxot.

Az alábbi videón már most megnézheted az új Opera Mobilet működés közben.


Opera Mobile 9.5
Uploaded by operasoftware

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr88327798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2008.02.06. 17:36:15

- Érdekes, hogy nincs benne szó a szinkronizálásról...

- Ezek szerint akkor kihagyják a 9-es verziót. Elég lazán kezelik a verziószámokat :)

- Egész jónak tűnik a kezelhetőség, jelen pillanatban szerintem a legfontosabb egy mobil böngészőnél, hogy a lehető legjobban jelenítsen meg minél több oldalt.

Penge™ (törölt) 2008.02.06. 18:58:31

A 8.0 és a 8.65 között azért nem volt ekkora különbség. Ebben nagyon sok újítás van, megérdemel egy egész verziószám ugrást.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.02.06. 19:05:14

Hát éppen ez az, hogy ez nem "egész", hanem kilenc és fél :)
süti beállítások módosítása