Magyar Opera

Google szolgáltatások javítása Operában

Az Operát használók körében régóta ismert probléma, hogy a Google egyes szolgáltatásai nem működnek jól Operában. Ezekről már írtunk egyszer egy részletes beszámolót, amelyből kiderült, hogy a probléma teljesen rendszertelenül jelenik meg: van, ami jól működik, van, ahol figyelmeztetnek, hogy nem fog működni az oldal, de mégis működik, és van olyan is, hogy nem figyelmeztetnek, mégsem működik.

Bár a problémák között van olyan, amelyik az Opera hiányossága miatt nem működik, mégis a legtöbb esetben a hiba abból adódik, hogy a Google fejlesztői nem foglalkoztak az Operával, és csak Internet Explorerre és Firefoxra optimalizálták a kódot, pedig kis ráfordítással az Opera is képes lenne ezekre a műveletekre. Ezeket a típusú hibákat próbálja meg javítani az alábbi userjs.

Telepítés: fix-google-services.js (segítség a userjs telepítéséhez)

A javítást João Eiras írta a legfontosabb hibásan működő Google szolgáltatáshoz. A szkripttel azt is be akarta mutatni, hogy az Operában jelentkező hibákat viszonylag könnyen a Google is javíthatná, ha figyelembe vennék az Operát is a fejlesztés alatt.

A userjs az alábbi Google szolgáltatásokon javít jelenleg:

  • Google Spreadsheets - figyelmeztet, hogy az Operát Internet Explorerként kell azonosítani, javítja a görgetés irányát, valamint az IE azonosítás miatt javítja az átlátszó PNG-k megjelenítésére hackelt css-t.
  • Google Calendar - eltűnteti a figyelmeztetést, és javítja a felugró dátum ablakokat.
  • Google Picasa Web Albums - javítja a böngésző felismerését.
  • Google Docs - több objektum azonosítást, valamit egyéb Opera-specifikus problémát is javít.

A későbbiekben a Google Page Creatorhoz is várható még javítás.

Kapcsolódó linkek

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr5125655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

opera10 · http://bartosslajos.atw.hu 2007.01.03. 21:52:56

De jó végre nem pofázik a Gcalander :)

opera10 · http://bartosslajos.atw.hu 2007.01.03. 21:56:06

Viszont a Create eventnél az ablak átlátszó, másoknak nem??

Valek 2008.06.27. 10:57:18

Ne haragudjatok, de a bejelölet kapcsolódási ponton nem tudom letöteni a fix-google-services.js -t. Én rontok el valamit?

Valek 2008.06.27. 11:05:09

Elnézést! Megoldódott.
Jobb gomb, ’hivatkozott tartalom mentése másként’.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.06.27. 11:07:32

Szia! Én úgy látom, hogy most is ott van a fájl, csak jön egy figyelmezetés, mielőtt letölthetnéd. Kattints a Download File gombra, és letölti.
süti beállítások módosítása