Magyar Opera

Nintendo DS Európában

Mától Európában is megvásárolható a Nintendo DS duálképernyős játékkonzol, beépített Opera böngészővel. A játékgép leírását nem részletezném (bővebben többek között az 576 oldalán olvashatsz róla), röviden annyit, hogy összecsukható, és két darab, 3 inches, egymástól független érintőképernyővel rendelkezik. Az eszközön nem csak játékokat lehet futtatni, hanem van hozzá egy speciális Opera verzió is, ami kihasználja a két képernyő nyújtotta előnyöket. A Nintendo DS WiFi hotspotokon keresztül kapcsolódik az Internetre, és 2005 óta a Nintendo sok helyen biztosít ingyenes WiFi kapcsolatot.

A böngésző alapvetően két módon képes megjeleníteni a weblapokan az eszközön: az egyik az illeszkedés, amely úgy alakítja át a weblapot, hogy ne legyen szükség vízszintes görgetésre. Ez a funkció az asztali váltazatban is megtalálható, de főleg a mobil böngészőkben népszerű. Ebben a módban a weblap egyetlen oszlopban jelenik meg, mindkét képernyőn elosztva. A képek kikapcsolásával még gyorsabbá tehető a böngészés.

A másik módban a teljes weblap kicsinyített képe jelenik meg az alsó képernyőn, míg a weblap nagyított része a felső képernyőre kerül. Az alsó képernyő használatával a felső tartalma könnyen görgethető bármilyen irányban.

Az Opera a megjelenés örömére egy érdekes játékot indított, amelyben néhány Nintendo DS-en megjelenített kép alapján kell kitalálni, hogy melyik weboldalról származnak a képek. Az első tíz megfejtő egy Nintendo DS Lite konzolt, a többi ötven pedig valamilyen Operás csuklópántot nyer.

A Nintendo Wii játékkonzol, amelyet tévéhez is lehet kapcsolni, várhatóan december 8-án érkezik Európába, és természetesen hozzá is készült már speciális Opera böngésző.

Kapcsolódó linkek

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr315743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CS.R. 2006.12.11. 17:07:16

az internet kiegészítőt csak meg kell venni és már is lehet rajta internetezni?

karaj · http://magyaropera.blog.hu 2006.12.11. 17:14:20

Elméletileg igen, ha amúgy van internet kapcsolatod is vele.
Egyébként vettél egyet? Ha igen, oszd meg a tapasztalatokat velünk is!

TomTom 2006.12.29. 10:35:15

sziasztok!
a problémám az lenne, h van egy ds készüléke a 6 éves kishugomnak. van a nintendogs nevű játék. bekapcsolja a gépet, bejön a fő oldal. ráklikk a játékra. bejön egy kutya amit simogatni lehet. de innen nem tud kilépni csak menteni enged. szeretne másik kutyát, csak nincs gomb amivel kiléphetnénk a főmenübe! van valami trükk? a kézi könyv sajnos nem ad segitséget a vissza lépkedésben a menühöz, csak elöre fele :(

elöre is köszönöm a segítséget

opera10 · http://bartosslajos.atw.hu 2006.12.29. 11:16:17

Én sajna nem tudok segiteni, de sztem probáld meg itt megkérdezni:
www.sg.hu/listazas.php3?id=1082221618
Ez kifejezetten Nintendo DS fórum
süti beállítások módosítása