Magyar Opera

Gyorsítsd az Operád

Bár az Opera - saját bevallása szerint - a világ leggyorsabb böngészője, azért az alapértelmezett beállítások finomhangolásával és néhány egyszerű trükkel még van lehetőség további gyorsításra.

A tippek nem függenek egymástól, kipróbálhatod őket külön vagy együtt, és ha nem tapasztalsz gyorsulást, akkor vissza is állíthatod az eredeti beállítást. Hozzá kell tennem, hogy ezek a tippek a kezdő Operásoknak szólnak, a régi motorosok valószínűleg már mindegyiket ismerik, így őket inkább arra kérném, hogy osszák meg velünk a saját trükkjeiket.

Akkor lássuk a tippeket:

  • Csökkentsd a lemez töredezettségét. A töredezettségmentesítés (angolul defrag) úgy általában gyorsítja a netezést. Ez leginkább a gyorsítótárban tárolt fájlok elérését befolyásolja, így azt a meghajtót érdemes rendszeres időközönként ellenőrizni, ahol a gyorsítótár is van. (Ezt az eszközt Windowsban a meghajtó tulajdonságai alatt találod meg.)
  • A Beállítások > Haladó > Előzmények alatt állítsd be mindkét gyorsítótár méretét 10 Mb-ra. Ha automatikusra állítod, akkor az Opera a rendelkezésre álló memória 10%-át fogja használni (többnyire), így ha sok memóriád van, többet is foglal le.
  • A Beállítások > Haladó > Hálózat alatt találsz egy olyan gombot, hogy Kiszolgálónév kiegészítése. Mindkét opció kikapcsolása gyorsítja egy kicsit az Operát. Természetesen csak akkor kapcsold ki ezeket, ha nincs rá szükséged vagy nem használod (ez elég valószínű).
  • Ugyancsak a Beállítások > Haladó > Hálózat alatt állítsd át a maximális kapcsolatot egy kiszolgálóhoz 16-ra, az összes kapcsolatot pedig 20-ra. Ez egy gyors (például ADSL) kapcsolatnál jó. Ha lassabb kapcsolatod van, akkor állítsd valamivel kisebbre, például 8/16-ra.
  • A Beállítások > Haladó > Előzmények ablakban állítsd be a Képek ellenőrzése alatt, hogy Soha. A weblapokon ritkán változnak a képek, így az Opera nem kell időt töltsön azzal, hogy ezt is ellenőrizze.
  • Nyomd meg az F12-t, és kapcsold ki a Javát. Amikor mégis szükséged van rá, kapcsold vissza. Ez is gyorsít egy keveset. A JavaScript kikapcsolása is gyorsítana, de ezt inkább nem ajánlom, mert a JavaScript újra reneszánszát éli, és túl sok oldalon kellene visszakapcsolni.
  • Végezetül az Eszközök > Megjelenés alatt válaszd ki a Windows natív bőrt, és kapcsold ki a Különleges effektusok opciót. Ez nem gyorsít sokat, de azért ez is számít egy keveset.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr485674

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: fish finder reviews 2018.12.12. 01:12:20

Isztambul múzeumainak nyitva tartása és belépő árai! - Istanbuli utazások

Trackback: best fish finder 2018.11.15. 00:32:21

Hogyan vándorolhatunk be az Egyesült Államokba? - Határátkelő

Trackback: fish finder reviews 2018.08.14. 23:49:20

Feltörték a Magyar Konyármazati Rendszereket, nem fogod elhinni, hogy mit találtak benne! - Kiberblog

Trackback: fish finder reviews 2018.08.08. 07:56:56

Orange county choppers faro law suit - Alprazolam excelentelprazolam excelente

Trackback: fish finder reviews 2018.08.07. 17:37:29

Nehéz helyek a Bibliában: „Szolgák, engedelmeskedjetek mindenben testi uraitoknak” (Kol 3,22) - Jezsuita bloggerek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fellow 2006.03.14. 20:51:34

Nekem bevállt, ha a lemezen lévő gyorsítótárat minden kilépéskor törli. Jelentősen gyorsabban indul az o/a, és mivel nagyrészt híroldalakat olvasok, ezért úgysincs mit "újrafelhasználni" a gyorsítótárból.

A maximális kapcsolatok száma meg 16/20 jónak tűnik, e felett nálam instabil.

És persze a beépülőket is érdemes letiltani, úgyis 99% reklám.

kmm · http://kmm.hu 2006.03.16. 09:21:19

nekem 64/128 4 megaval, otthon 32 / 64 2 megaval, es nem instabil, es gyors...
(mar azota ennyi amiota lehet...)
a kess meg tiltva van teljesen, es igy sem lassu, igaz nem nezek olyan oldalakat, ahol sok kep stb ismetlodne

www.akarmi.hu 2006.03.16. 23:02:03

A Kiszolgálónév kiegészítése nagyon jó dolog! Azóta nem gépelek www-t és hu-t, automatikusan kiegészíti!

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.03.17. 07:52:12

Persze, jó dolog, viszont mindenképpen lassabb, mintha rendesen begépelnéd :) Ezért írtam, hogy külön-külön is lehet a tippeket használni. Akinek pl. tetszenek egy skinen a gombok, az nem fogja a windows natívot használni, csak hogy egy ezredmásodperccel gyorsabb legyen :)

Amúgy a legtöbb oldalon a www előtag már rég nem kötelező.

kmm · http://kmm.hu 2006.03.17. 08:48:20

nekem a Breeze Simplifies Micro skin tetszik, es az is "gyorsit" ha nem is a weblapok letoltesen de az Operan mindenkepp
süti beállítások módosítása