Magyar Opera

Google Map Operában

Íme egy újabb Google szolgáltatás, ami nem működik Operával.

A Google nemrég kiadta a Google Maps szolgáltatását, mellyel térképeket és útvonalakat lehet keresni. Az oldal nem standard JavaScript-et, DHTML-t és XSLT-t használ.

Az Opera a szabványos JavaScriptet követi többek között a W3C szabványai szerint. Sajnos a JavaScripthez sok saját kiegészítés készült, melyek nem tartoznak bele a szabványba, emiatt az Opera néha nehezen bírkózik meg egy oldal helyes megjelenítésével.

És már nem ez az első eset, amikor az Opera összetűzésbe került a Google-al. Az Opera 8 előtt a GMail sem működött helyesen Operával. A GMail az XMLHttpRequest-et használja, amely ugyancsak nem része a szabványnak, de rákényszerítette az Operát ennek támogatására a 8-as verzióban. Az XMLHttpRequest eredetileg egy Internet Explorer kiegészítés volt.

A Blogger és a Google Suggest ugyancsak nem működik helyesen Opera 8 alatt sem.

Ha nem értesz egyet a Google kirekesztő politikájával, mondd el nekik.

Frissítés: az Opera 9 már többnyire működik a Google alkalmazásokkal. Ha mégsem, akkor a címhez hozzá kell fűzni a &browserok=true kiegészítést.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr714837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása