Magyar Opera

Hordozható Opera

Az Operából néhány lépésben készíthetünk egy saját, hordozható változatot, amit pl. egy USB flashdrive-on tárolva bárhol használhatunk. Így mindenütt ugyanazt a felületet kapjuk, meglesznek a könyvjelzők vagy akár a levelek is. A beállításhoz a következő lépéseket kell elvégezni:

  • telepítsük fel az Operát a hordozható lemezre egyfelhasználós módban (különben a profile-t nem ide fogja tenni)
  • töltsük le az XchangeCL nevű programot. Miután feltelepítettük, másoljuk be az XchangeCL.exe fájlt az \Opera\utils mappába. Ha nem akarjuk feltelepíteni, akkor az XchangeCL.zip fájlt is letölthetjük, ami csak ez az egy fájlt tartalmazza
  • indítsuk el az Operát a hordozható lemezen, hogy hozza létre a profile könyvtárat. Még ne végezzünk semmilyen beállítást, hanem lépjünk ki az Operából
  • nyissuk meg egy szerkesztőben az \Opera\profile\opera6.ini fájlt, és töröljünk ki belőle minden meghajtó-hivatkozást (pl. minden E:\Opera kezdetű szöveget cseréljünk le meghajtójel nélkülire: \Opera)
  • nyissuk meg az \Opera\OperaDef6.ini fájlt, és minden meghajtójelet (pl. E:\) cseréljünk le erre a szövegre: HaKeMiStO (valahogy így: BUTTON SET=HaKeMiStOOpera\skin\Standard.zip)
  • helyezzük át (move) az \Opera\OperaDef6.ini fájlt az \Opera\utils mappába
  • készítsünk egy opera.bat nevű fájlt, a következő tartalommal:
    @echo off
    cd \
    copy /Y \Opera\utils\OperaDef6.ini \Opera\OperaDef6.ini
    \Opera\utils\xchangecl -B \Opera\OperaDef6.ini /HaKeMiStO/%cd%/
    start /max \Opera\Opera.exe
    

Ezzel készen is vagyunk. Az új Operát az opera.bat parancsfájl indításával lehet használni (mindig ezt használjuk). Érdemes a gyorsítótárat (cache) kikapcsolni, mivel a flashdrive-ok általában sokkal lomhábbak, mint a háttértárolók, így ez nagyon lelassítaná a futást.

További információk: MyOpera fórum

Frissítés: Már elkészült a magyar nyelvű hordozható Opera 10: OperaUSB letöltése

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr244947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása