Magyar Opera

Levelek nyugtázása (Read receipt)

Az Opera (M2) jelenleg nem támogatja a levelek nyugtázását (read receipt). A levelek nyugtázása azt jelenti, hogy a küldő beállítja egy levélre, hogy szeretne értesítést kapni a levél elolvasásakor. Sajnos ez a funkció nincs szabványosítva, az automata választ is le lehet tiltani, emiatt nem lehet eldönteni, hogy valóban elolvasták-e a levelet vagy nem. Sőt az értesítés önmagában ugyancsak nem sokat jelent, hiszen lehet, hogy a címzett csak véletlenül kattintott rá a levélre, és valójában nem is olvasta el.

Az Operában nem tudjuk beállítani, hogy küldjön értesítést, mégis ki tudjuk használni ezt a funkciót. Ha a küldő beállította a nyugtázás kérését, az valószínűleg azt jelenti, hogy fontosnak tartja a levelet. Az M2-ben készíthetünk egy olyan nézetet (view/filter), amiben az ilyen típusú leveleket látjuk. Ehhez a következő szabályt kell felvenni a nézetben:

Match messages where any header contains Disposition-Notification-To
Azok a levelek, ahol bármelyik fejléc tartalmazza, hogy Disposition-Notification-To

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr854983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása