Magyar Opera

Szupergyors internet?

Az Opera jelentősen le tudja csökkenteni a letöltött adatok mennyiségét, és ez a tulajdonsága igen hasznos lehet olyan helyeken, ahol számít az, hogy hány megabájtot tölt le az ember. A képek kikapcsolásával csodákat lehet tenni, mind a letöltött mennyiséggel, mind a sebességgel. Bár a legtöbb böngésző ugyancsak engedélyezi a képek kikapcsolását, egyik sem biztosít olyan egyszerű kezelhetőséget, mint az Opera.

  • ha a képeket ki szeretnénk kapcsolni, nem árt minél nagyobb cache-t beállítani. Az Opera nem fogja még egyszer letölteni azt, ami benne van a cache-ben, még akkor sem, ha egy másik oldal hivatkozik rá (az IE ilyenkor letölti). Egy 400 Mb-os cache megfelel a célnak (Preferencies > History and cache > Disk cache).
  • kapcsoljuk át a weblapok megjelenési módját, hogy a cache-ben található képeket mutassa meg (Preferencies > Multimedia > Images > Show cached images only)
  • ha mégis meg szeretnénk nézni a képeket egy oldalon, egyszerűen nyomjuk meg a G billentyűt (ez betölti az összes képet), vagy a kép helyén jobb klikkel válasszuk ki, hogy "Load" (ez csak az aktuális képet tölti be).

Ezzel a módszerrel jelentősen visszaesik a forgalom, a böngészés élményének különösebb romlása nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr445524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása