Magyar Opera

Megjelent az Opera 48 stabil kiadása (48.0.2685.32)

A 48-as verzióban több kisebb horderejű fejlesztés is történt, amik kényelmesebbé teszik a böngészést. Bemutatkozik a képernyőmentés eszköz, amit a rögzített a oldalsávon, a menüben és a Ctrl+Shift+5 billentyűkombinációval is be tudunk kapcsolni. Az elkészített képet tudjuk PNG formátumba menteni vagy közvetlenül a vágólapra másolni.

A kereső buborék a korábbi valuta átváltó mellé mértékegység és időzóna konvertáló képességet is kapott. A mértékegységeket a böngésző a nyelvi beállítástól függően SI és angolszász egységek között váltja, az időzónákat pedig a saját helyi időre alakítja. Az átváltott értékeket másolni is lehet a buborékban a szövegre kattintva. A jelenleg támogatott valutákat, mértékegységeket és időzónákat a desktop blogon olvashatjátok.

A Beállításokban a profil importálási lehetőségek közé bekerült az Edge és a Yandex Browser. Továbbá lehetőség nyílt a nem kívánt keresési előzmények közvetlen törlésére a címsávból.

A felhasználói felületen két fejlesztés történt. Az O-menü felépítését kicsit egyszerűsítették. Néhány menüpont logikusabb helyre került, illetve az Előzményekhez bekerült a nem rég bezárt fülek listája. Az eszköztárakon pedig az ikonok kaptak élesebb, kontrasztosabb megjelenést.

A 48-as verzió fejlesztését végigkövetheted a teljes változáslistában.

Letöltés: Windows, Mac, Linux

süti beállítások módosítása