Magyar Opera

Megjelent az Opera 35 stabil kiadása (35.0.2066.35)

Az idei első új kiadásban több hasznos fejlesztést is kaptunk. A legnagyobb horderejű ezek közül a böngészőlapok némításának lehetősége. A böngésző nem csak jelzi, ha egy lap hangot ad ki, de a lapfülön lévő ikonra kattintva meg is vonhatjuk tőle ezt a jogot. A lapfülek helyi menüjében pedig az összes többi lapot egyszerre is elnémíthatjuk. Fontos, hogy ez a hang vagy videó lejátszását nem állítja meg.

Ráncfelvarráson esett át a letöltéskezelő is. Vannak még ugyan hiányosságok, de a bal oldali hasábban található szűrőkkel kicsit kényelmesebben lehet használni, mint korábban. Úgy tűnik viszont, hogy a fejlesztést ezen a téren befejezettnek tekintik, legalábbis egy időre.

Apró, de sokak számára talán hasznos funkció a különálló keresőmező az eszköztáron. Ez alapértelmezetten ki van kapcsolva. A Beállítások -> Böngésző -> Kezelőfelület szakaszban lehet bekapcsolni. Egyelőre csak az alapértelmezett keresőmotorral működik, de ezen a téren még várhatók további fejlesztések.

Ha már beállítások, bekerült egy új oldal a Beállításokba, ahol a fejlesztők szerint legfontosabb lehetőségek vannak listázva. Ennek a tartalmáról lehet vitázni, de nyilvánvalóan nem a haladó felhasználóknak készült.

A Linuxos felhasználók a 32 bites összeállítás mellé már RPM csomagot is kapnak. Azok számára pedig, akik folyamatosan használják a szinkronizálást, egy fontos hibajavítás érkezett. A többszörösen megjelenő könyvjelzőket egy mechanizmus automatiksan törli. A szándékosan több mappába mentett elemek viszont elvileg megmaradnak. A folyamat automatikusan megy végbe, viszont lehet, hogy szüksége van egy kis időre, ezért a frissítés után közvetlenül még nem lesz eredménye.

A 35-ös verzió fejlesztését végigkövetheted a teljes változáslistában.

Letöltés: Windows, Mac, Linux

süti beállítások módosítása