Magyar Opera

Megjelent az Opera 36 stabil kiadása (36.0.2130.29)

A 36-os verzió elsősorban vizuális újdonságokkal jelentkezik, amik egyben a böngésző használhatóságát is növelik.

Megújult a kezdőlap. Nem csak letisztultabb lett, de a tartalma is testreszabható. A jobb felső sarokban található fogaskerék ikonra kattintva egy panel nyílik, ahol könnyedén választhatunk az összetevők között. Akkor lesz igazán jó dolgunk, ha a Beállításokban a Haladó beállítások engedélyezve vannak. Ezzel egyidőben a navigációs sáv átkerült a bal oldalra, és az említett panelen ennek a tartalma is szabályozható lesz a következő verzióban bizonyos keretek között. (A + gomb eltávolítása is a 37-esben jön.)

Végre elkészült a teljes Window 10 integráció, és ez sem merül ki a megjelenésben. Érintőképernyőt használva a böngésző megnöveli az eszköztárak és a helyi menük méretét, egy dedikált gombbal pedig könnyen válthatunk teljes képernyős nézetre. A Beállításokban pedig azt is engedélyezhetjük, hogy a programablak átvegye a rendszer színsémáját.

További újdonság a "bővítmény bújtató" az eszköztáron. A Firefox megoldásához hasonlóan, ha túl sok gombot pakolunk az eszköztárra, akkor azt, ami nem fér ki, egy lenyíló listába pakolja. Egy kicsit több helyünk lesz viszont az eszköztáron, mert a szinkronizálás gombja már csak akkor jelenik meg, ha valami hálózati probléma lép fel.

SZERK: Javították a Chromium hibát is, úgyhogy mostantól van finom görgetés!

A 36-os verzió fejlesztését végigkövetheted a teljes változáslistában.

Letöltés: Windows, Mac, Linux

süti beállítások módosítása