Magyar Opera

Addon ajánló: Notifycon

A lapfülek rögzítése kétségtelenül hasznos funkciója a modern böngészőknek. Akad viszont egy probléma. Manapság sok webes szolgáltatás a weboldal címében (a <title> elemben) jelzi, ha új értesítést kapunk. A lapfül rögzítése esetén viszont pont a cím tűnik el. Erre a problémára nyújt megoldást a Notifycon nevű bővítmény.

A bővítmény viszonylag egyszerűen működik. Figyeli a rögzített lapfülek címét, és változás esetén megpróbálja kiolvasni belőle az értesítések számát. Ha ez sikerül, akkor a háttérben egy <canvas> elem segítségével ráírja a számot az oldal favikonjára. Az értesítések száma a bővítmények gombjaihoz hasonlóan, egy kis plecsnin jelenik meg.

A Notifycon a népszerű weboldalak, mint a Facebook, Twitter, Gmail vagy a LinkedIn mellett például az Origo percről percre tudósításainál is működik. 

Megjelent az Opera 28 stabil kiadása (28.0.1750.39)

Mától hivatalosan is működik a könyvjelzők szinkronizálása az asztali, Androidos és az iOS-es Mini összeállítások között. Tervbe van véve/fejlesztés alatt áll a további tartalmak szinkronizálása is. (Ebből egyelőre csak a megnyitott fülek szinkronizálása tesztelhető, a 29-es fejlesztői kiadásokban.)

A szinkronizáláshoz egy Opera fiókkal kell rendelkezni. Aki már régebben is használta az Opera Linket vagy a myOperát, annak nincs semmi dolga, csak be kell jelentkezni az eszköztáron elhelyezett gomb megnyomása után. Akinek még nincs Opera fiókja, az ugyanott tudja magát regisztrálni.

A szinkronizáláson kívül a 28-as verzió másik hasznos újdonsága a könyvjelzők közötti keresés a címsor használatával. A könyvjelzős találatokat a szivecske ikon jelzi a lenyíló listában. Ezen kívül a Mac felhasználók örülhetnek még a szorosabb rendszerintegrációnak és a kisebb telepítő méretnek.

A 28-as verzió fejlődését végigkövetheted a teljes változáslistában.

Letöltés: Windows, Mac, Linux

süti beállítások módosítása