Magyar Opera

Opera 20 Developer (20.0.1346.0)

Az új fejlesztői kiadás apró, de annál vártabb fejlesztéseket is tartalmaz:

  • A gyorshívó elemek átméretezhetők. "Advanced" opcióként kisebb méretű csempéket lehet beállítani, "power user" opcióként pedig tetszőleges méretet, és a 4:3-mas aránytól is el lehet szakadni.
  • chrome.downloads API
  • Kilépés megerősítése opció (egyelőre csak Mac alatt)

Ezen kívül fejlesztették a böngészőn belüli drag and drop animációkat, a témák betöltését és a gyűjtőlap (stash) előnézeti képeinek minőségét. A teljes változáslista meglehetősen hosszú.

A szinkronizálás fejlesztése most már a böngészőtől függetlenül működik. Elvileg az a probléma már megoldódott, hogy állandóan ledobálta a szerver a felhasználókat, és újra be kellett jelentkezni. Tesztelni egyelőre csak két (vagy több) kliens között lehet. A jövőben lesz webes felület is, ahogy a 12-es verziónál.

Ami a jövőt illeti, a 20-as verzióban még biztosan nem lesz teljes URL mutatás és könyvjelzőkezelő, viszont mindkettő rajta van a fejlesztési listán. Olyannyira, hogy a teljes gyorshívó-gyűjtőlap-előzmények oldalak is át lesznek alakítva, és várhatóan ezzel együtt érkezik majd egy normális könyvjelzőkezelő is.

Letöltés: Windows, Mac

süti beállítások módosítása