Magyar Opera

Opera 18 Next (18.0.1284.7)

Hosszas fejlesztgetés után a mai napon a 18-as verzió átlépett a Next csatornába. Ez azt jelenti, hogy a bekerülő funkciók szempontjából lezártnak tekinthető. Mostantól csak hibajavításokat kap. Lássuk, hogy milyen újdonságok érkeznek meg heteken belül a stabil ágba!

  • Témák (Gyakorlatilag csak háttérképek, amiket az Opera katalógusából lehet letölteni. A régi, részletes témázás tehát egyelőre sajnos nem tért vissza, és nem tudjuk, hogy egyáltalán lehetővé fogják-e tenni a jövőben. Ennek ellenére érdemes szétnézni a katalógusban, mert vannak nagyon érdekes képek, amivel egy kis színt csempészhetünk a böngészőbe.)
  • A fülek mozgatása a böngészőablakok között.
  • A saját kereső készítő felület felturbózása. (A gyárilag beépített keresőket továbbra sem lehet szerkeszteni, a korábban említett okból.)
  • getUserMedia támogatás (A böngésző hozzáférhet a webkameránkhoz és a mikrofonunkhoz, ha engedélyezzük.)

Történt viszont egy kis(?) visszalépés is. A könyvjelzősávot (QAB - Quick Access Bar) újra letiltották, mert szeretnék továbbfejleszteni. Ettől függetlenül továbbra is használható, de ahogyan korábban, most is a flags-ben kell engedélyezni először, és csak utána tudjuk bekapcsolni a beállításokban. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a további fejlesztések mik lesznek, de a hamarosan elkészülő 19-es verzióból valószínűleg meg fogjuk tudni.

A teljes változáslista meglehetősen hosszú lett az előző Next kiadás óta.

Letöltés: Windows, Mac

18 Developer, hetedik frissítés (18.0.1284.5)

Nagy meglepetésre a mai napon megjelent egy újabb frissítés a 18-as verzió Deve csatornáján. A teljes változáslista most elég rövid lett. A legfontosabb változás, hogy a könyvjelzősávot újra letiltották a flags-ben, mert meggondolták magukat, és mégis tovább akarják fejleszteni. Ettől függetlenül továbbra is használható, de mielőtt a beállításokban bekapcsolnánk, a flags-ben engedélyezni kell.

A fekete képernyős bug továbbra is fennáll.

Letöltés: Windows, Mac

süti beállítások módosítása