Magyar Opera

18 Developer, hatodik frissítés (18.0.1284.2)

A mai napon megjelent a 18-as verzió utolsó Developer kiadása. A jövőhéten átkerül a next csatornára.

A teljes változáslista meglehetősen hosszú. A javítások több, mint fele a könyvjelzősávot illeti. Új funkciót nem kaptunk, egy ismert hibát viszont igen: a weboldal helyett néha egy fekete képernyőt látunk.

Letöltés: Windows, Mac

Megjelent az Opera 17 stabil kiadása (17.0.1241.45)

A mai napon hivatalosan is megjelent a stabilnak nyilvánított 17-es verzió. A teljes változáslista elég hosszú. Az alábbiakban a fontosabb újdonságokat olvashatjátok a 16-os stabil verzióhoz képest:

  • Chromium 30-as motor
  • Fülek rögzítése
  • Program indítási opciók (előző munkamenet folytatása, gyorshívó, vagy előre beállított oldalak)
  • Saját keresők (Kizárólag a beállításokból. A helyi menüs hozzáadás a 18-as verzióban lesz elérhető. A gyárilag hozzáadott keresőket egyelőre nem lehet módosítani. Egy olyan megoldáson dolgoznak a fejlesztők, ami megakadályozza, hogy mindenféle eszköztárak és egyéb programok felülírják a keresési beállításokat. Amint sikerül ezt megoldaniuk, a gyári keresők is szerkeszthetők lesznek.)
  • Újabb kiegészítő API-k (bookmarks, commands, webNavigation)
  • A könyvjelzősáv már elérhető, de alapból még le van tiltva. Először engedélyezni kell a flags-ben, majd be kell kapcsolni a beállításokban. Fontos, hogy a 18-as verzióban elkészült hibajavítások még nincsenek benne ebben a kiadásban, ezért a könyvjelzősáv bugos lehet.

Linuxos kiadás továbbra sincs.

Letöltés: Windows/Mac

süti beállítások módosítása