Magyar Opera

Az Opera beperelte volt alkalmazottját 3.4 millió dollárra

Mostanság ritkán jön bármilyen hír az Opera háza tájáról. Sajnos a mostaninak sincs sok köze az új Blink alapú böngésző alfájához, de ettől még elég érdekes hír ahhoz, hogy ezekben az ínséges időkben legyen valami friss is a blogon.

Ahogy a cikk címe is szól, az Opera Software bizony beperelte egy volt dolgozóját, név szerint Trond Werner Hansen-t 3.4 millió dollárra (20 millió norvég korona), amiért az, miután átment a Mozillához fejleszteni, megszegte a titoktartási szerződést és belső információkat szivárogtatott ki.

Egész pontosan a Mozilla iPad-es böngészőjéről van szó, ami "Junior" kódnév alatt fut. A Junior design csapat vezetője, Alex Limi ugyanis a böngészőt bemutató videóban rengeteg olyan innovációt sorakoztat fel, amiről kizárólag a belsősök tudhattak az Operánál. A véletlenszerű ráhibázás esélye pedig az innovációk mennyiségével arányosan csökken.

Trond Werner Hansen ma reggel a Dagens Næringsliv újságnak megerősítette, hogy a per igaz, az Operás időszakáról nem mondott semmit, csak azt, hogy természetesen ártatlan az ügyben, amit majd az ügyvédei be is fognak bizonyítani (vagy nem).

(forrás)

süti beállítások módosítása