Magyar Opera

Autoplay, Go Away!

A HTML5 rendelkezik egy autoplay attribútummal a video és audio elemeknél. Emiatt sokan szitkozódhatnak, mivel látszólag ez problémát okoz bizonyos körülmények között, például irodában, vagy képernyő felolvasó szoftverek használatakor, de teljesen egészséges embereket, otthoni környezetben is az őrületbe kergethet, ha felüvölt egy videó.

Simon Pieters most rámutat, hogy valójában miért is jó ötlet az autoplay attribútum.

Removing the attribute will not make pages stop autoplaying video. Instead they will use script to make videos autoplay, and then it becomes harder for the user to prevent videos from autoplaying. (You could have a pref in the UA to disable autoplay.)

Magyarul:

Az attribútum eltávolításával nemhogy megakadályoznánk, hogy automatikusan induló videókat készítsenek a tartalomszolgáltatók, hanem ehelyett különféle scripteket alkalmaznának a célra, amellyel megnehezítenék a felhasználók számára, hogy kiiktassák az automatikusan induló videókat.
Tovább...

Opera Tech Break - 1. rész

A Choose Opera blog egy új videosorozatot indított el, amelyben az Opera egyes részlegeinek vezetői, vagy vezető fejlesztők válaszolnak egy adott területtel kapcsolatos kérdésekre. A sorozat videói csak pár percesek lesznek, innen jön a név, hogy "Opera Tech Break", azaz néhány perces technológiai lazítás. Az első videón a jól láthatóan lámpalázas Sagar Chandna próbálkozik a mobil üzletág jövőjét firtató kérdésekre válaszolni:

Az Opera már kísérletezett hasonló sorozatokkal, például 2006-ban indult az Opera Bits, majd két évre rá az Opera Magazin (ami papír alapon is megjelent), de egyik sem ért meg túl sok számot. Lássuk, hogyan szerepel majd ez az új formátum.

Opera - régen és most

Az Időkapun találtuk ezt a képet. Mondjuk valami ősrégi Opera 7 screenshot van betéve a "most"-hoz, valamint az "Operaház fantomja" nem is opera, de attól még vicces.

süti beállítások módosítása